syna

Syna är synonymt med undersöka och visitera och kan bland annat beskrivas som ”betraktar noga, granskar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av syna och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till syna

bese, besiktiga, granska, granskning, gå med, inspektera, kolla, kontrollera, nagelfara, observera, okulärbesikta, skärskåda, skåda, test, undersöka, visitera

Motsatsord till syna

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till syna.

Vad betyder syna?

 1. betraktar noga, granskar
 2. noggrant och kritiskt betrakta eller undersöka med hjälp av synen
 3. (poker) begära att få se motspelares kort och samtidigt satsa lika mycket som denne

Böjningar av syna

 1. syna
 2. synad
 3. synade
 4. synades
 5. synar
 6. synas
 7. synat
 8. synats

Exempel på hur ordet syna kan användas

 1. hon synade honom uppifrån och ner

Exempel på hur ordet syna används i svenska tidningar

 1. Kriget mellan Etiopien och Eritrea på 90– och 00–talet var ju de facto mellan Tigray och Eritrea, vilket kan synas motsägelsefullt, eftersom eritreaner och tigreaner kämpade gemensamt mot den förre diktatorn Mengistu.
 2. Den berömda krogen Matsalen, nattklubben Café Opera – det är här som det vackra folket vill äta, dansa, festa och synas framför kändisfotografernas linser.
 3. Vilka är det egentligen som får synas, vilka berättelser är det som hörs och vilkas perspektiv är det som tas fram när svensk film görs? Enligt skaparna av People of film är det en väldigt homogen grupp.
 4. En stor italiensk studie har följt utvecklingen i drygt 65 000 skolor som öppnade i september, trots att det då började synas tecken på ökad smittspridning i samhället.
 5. Hälsominister Adam Niedzielski säger att den närmaste veckan kommer att vara avgörande för att stoppa pandemin i landet, och att effekterna av de nya reglerna bör kunna synas om ungefär två veckor.
 6. För att inte synas med den håller han sig hemma i sitt hus i São Paulo.
 7. – Det ska synas att Systembolaget är ett annorlunda företag.
 8. Vilken arkitektur och vilket stadsbyggande uppstår i den spänningen? I senaste avsnittet av podcasten ”Staden” så synas 80–talet i sömmarna.
 9. Allt fler privata aktörer vill skjuta upp sin teknik i rymden – det finns till och med företag som vill använda kubsatelliter utrustade med segel för att skriva reklambudskap, som skulle synas från jorden.
 10. Som friidrottare fick jag ensam synas och uppmärksammas medan jag i lagsporten var mer en kugge i maskineriet, men däremot fick uppleva känslan att lyckas tillsammans med laget, så det hade båda sin charm.
 11. Det andra är att det märks en större likhet – ökad konvergens – mellan vad som nu tycks alltmer synas när det gäller näringsliv, kapital och handel hos de ansvariga politiska ledningarna i Kina, Ryssland, USA och EU.
 12. Till skillnad från Aleyna Kaya som ser tv–rutan som ett sätt att normalisera olika utseenden och identiteter är han inte lika sugen på att synas medialt.
 13. Under mandatperioden började Pressley synas med kalt huvud, utan de peruker som hon under en tid burit på grund av sjukdomen alopecia som orsakar håravfall.
 14. Så det är i princip omöjligt för gångförbundet att få några sponsorer, för när får vi mest uppmärksamhet? Jo under mästerskap, men då kan vi inte synas, säger Perseus Karlström.
 15. Dagens ETC har synat de större pr–byråerna och intresseorganisationerna och listat 50 av de konsulter och rådgivare som tidigare suttit på politiska maktpositioner.
 16. I takt med att pandemin fortsätter rasa börjar ett tydligt mönster synas från flera länder i världen.
 17. Omkring 122 000 personer har skrivit in sig som arbetslösa sedan i början av mars, då coronavirusets effekter började synas i svensk ekonomi.
 18. – Färgen är lite grovkornig för att trafikavlagringar och vägsmuts inte ska synas lika bra.
 19. Implementera strukturer på möten och i teamen så att alla får tala och synas.
 20. Samtidigt lär virusutbrottets effekter snart börja synas i data.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till syna är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är undersöka en synonym till syna. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.