synad

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av synad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till synad

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till synad.

Motsatsord till synad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till synad.

Vad betyder synad?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av synad.

Böjningar av synad

 1. synad
 2. synade
 3. synat

Exempel på hur ordet synad kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet synad används i svenska tidningar

 1. Dagens ETC har synat de större pr–byråerna och intresseorganisationerna och listat 50 av de konsulter och rådgivare som tidigare suttit på politiska maktpositioner.
 2. När järnvägsbolagets grupp av ångloksexperter synade de olika loken föll valet på 4014 i Pomona.
 3. Men hösten 1919 är det ingen som synat bluffen, allra minst Lindqvist.
 4. Och eftersom många personer kan driva samma chattar behövs ibland kodord dem emellan för att inte spilla tid, när offren väl synat bluffen.
 5. Det är absolut inte en inskränkning av yttrandefriheten att bli synad i sömmarna när man skämtar grovt om våldtäkt och pedofili.
 6. ”Jag har sett många exempel där det faktiskt blev billigare än tidigare, efter att företaget synat sin leverantörskedja mer noggrant och energieffektiviserat sina system”, säger Isabella Lövin.
 7. Men efter att analyshuset Pareto synat och kommenterat rapporten föll aktien till en mindre uppgång på drygt 5 procent.
 8. Dessutom har vi synat hur pass flitiga politikerna är vid kommunfullmäktiges möten.
 9. Inför matcherna har lanslagets scouter förstås synat Italien väl.
 10. I Linna Johanssons roman ”Lollo” vet Lollo och Lidija att livet inte har någon direkt ambition för dem och varför ska de då ha en tillbaka? De har redan synat tillvarons alla små karriärer och observerar i stället dagsfyllans olika stadier.
 11. I mer än ett år har ett hundratal åklagare synat Dilma Rousseff i sömmarna, men det enda de hittat på henne är att hon under valkampanjen dolde ett budgetunderskott på ett sätt som strider mot grundlagen.
 12. I mer än ett år har ett hundratal åklagare synat Dilma Rousseff i sömmarna, men det enda de hittat på henne är att hon under valkampanjen dolde ett budget­underskott på ett sätt som strider mot grundlagen.
 13. Där synade de teaterns regelverk – inte bara utifrån vem som får göra vad på scenen utan också vem som får vara publik.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till synad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.