Synonymer till synagoga

Vi känner till 2 synonymer till synagoga. Ordet synagoga är en synonym till bönehus och helgedom och kan bland annat beskrivas som ”judisk lokal för gudstjänster”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av synagoga samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till synagoga

 1. bönehus
 2. helgedom

Vad är motsatsen till synagoga?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till synagoga.

Vad betyder synagoga?

 1. judisk lokal för gudstjänster
 2. byggnad som är samlingsplats för judar

Hur böjs synagoga?

 1. synagoga
 2. synagogan
 3. synagogans
 4. synagogas
 5. synagogor
 6. synagogorna
 7. synagogornas
 8. synagogors

Hur kan ordet synagoga användas?

Det saknas exempel på hur synagoga kan användas.

Hur används ordet synagoga i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet synagoga används i vanlig text.

 1. Helikoptrar hovrar över staden och vid särskilt viktiga platser i staden, som synagogan, har polisens krypskyttar kunnat ses på taken.
 2. Minst två personer dog och 132 skadades, varav fem allvarligt, när en läktare kollapsade i en synagoga nära Jerusalem, rapporterar The Jerusalem Post.
 3. Det var den 9 oktober 2019 som mannen försökte gå till angrepp mot en synagoga, men misslyckades med att ta sig in.
 4. Dessutom får synagogor bara ta in högst 19 personer i taget och bussar högst 20 passagerare.
 5. En dag under 1980–talets första andetag stod paret, en man som är en obotligt optimistisk uppfinnare med ett ständigt leende limmat på läpparna och en kvinna som är djupt troende och engagerad i synagogan – på bar backe.
 6. Aron Kohn, 65, befann sig också i huset vid tillfället, och har berättat för New York Times att mannen även försökte komma in i en synagoga i byggnaden intill – innan han flydde platsen i ett fordon.
 7. I april sköt en beväpnad man en person till döds och skadade tre andra när han attackerade en synagoga i Kalifornien och i oktober 2018 sköt en annan man ihjäl elva personer i en synagoga i Pittsburgh.
 8. Köpenhamn drabbades av två terrorangrepp 2015 – mot kulturhuset Krudttønden och en synagoga.
 9. I kommunbudgeten avsätts ett engångsbelopp på 2,4 miljoner kronor för att färdigställa ett utbildnings– och utställningscentrum i synagogan.
 10. Judiska lokaler och synagogor i Sverige, Danmark och Norge har fått olika former av ”judestjärnor” uppsatta på fasaderna.
 11. Många terrorister inspireras av dem, från bin Laden till Breivik och senast i USA när Robert Bowers sköt elva personer i en synagoga för att han hävdade att de var en del av den judiska världskonspirationen.
 12. Kort dessförinnan dödades elva personer av en skytt i en synagoga i Pittsburgh i Pennsylvania.
 13. En 46–årig man som sa att han ville ”döda judar” öppnade på lördagen eld i en synagoga i Pittsburgh i USA.
 14. – Det fria ordet är svårt att säga något om, men det kanske inte måste ske framför synagogan.
 15. Tragedin är inte bara att den unge fursten stänger dörren för judarna och kulturen, utan även att rabbinen sätter gränser för vilken musik som tillåts i synagogan.
 16. Åklagarna yrkar på åtta års fängelse och utvisning för de tre unga män som misstänks för brandattentatet mot synagogan i Göteborg.
 17. Vi visade film i Göteborgs synagoga, moské och domkyrka.
 18. Attacken mot synagogan i Göteborg är ett exempel på hur den våldsbejakande miljön åter fått liv.
 19. De hade sökt och fått tillstånd att demonstrera och marschera nära synagogan på den stora judiska högtiden Jom Kippur.
 20. Efteråt gick statsministern till den närliggande stora synagogan och var med i judiska församlingens minneshögtid, där även drottning Silvia närvarade.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är bönehus en synonym till synagoga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?