Synonymer till synaps

Synaps kan beskrivas som ”(fysiologi) koppling mellan två celler vilken medger signalöverföring, vanligen mellan två nervceller eller mellan en nervcell och en effektorcell (t.ex. en muskelcell); oftast om en kemisk synaps, där den sändande cellen via exocytos genom det presynaptiska membranet frisätter transmittorsubstans som sedan binds till speciella receptorer på den mottagande cellens postsynaptiska membran”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av synaps samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till synaps

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till synaps.

Vad är motsatsen till synaps?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till synaps.

Vad betyder synaps?

  1. (fysiologi) koppling mellan två celler vilken medger signalöverföring, vanligen mellan två nervceller eller mellan en nervcell och en effektorcell (t.ex. en muskelcell); oftast om en kemisk synaps, där den sändande cellen via exocytos genom det presynaptiska membranet frisätter transmittorsubstans som sedan binds till speciella receptorer på den mottagande cellens postsynaptiska membran

Hur kan ordet synaps användas?

Det saknas exempel på hur synaps kan användas.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på synaps

Bild till ordet synaps

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet synaps.

Bild med texten synaps