Synonymer till synlighet

Vi känner till en synonym till synlighet. Ordet synlighet är synonymt med exponering.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av synlighet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till synlighet

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet synlighet och kan ofta användas istället.

 1. exponering

Vad är motsatsen till synlighet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till synlighet.

Vad betyder synlighet?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av synlighet.

Hur kan ordet synlighet användas?

Det saknas exempel på hur synlighet kan användas.

Hur används ordet synlighet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet synlighet används i vanlig text.

 1. Dessutom ger hans synlighet möjlighet att fylla på "krigskassan" som redan nu är så stor att mycket av en tidig valkampanj 2024 är finansierad.
 2. Något som var direkt kopplat till din synlighet i medierna.
 3. Man hade tagit striden och pratat om mer synlighet och så här, och någonstans var det kanske skönt att vara lite ego, och bara få spela fotboll, säger Lindahl.
 4. – Ibland är det inte it–avdelningen som sådan som är problemet, utan brist på synlighet och för låg prioritet, påpekar Vinay Sridhara, teknisk direktör för cybersäkerhetsföretaget Balbix.
 5. Funktioner som förändras ytterligare är förslag på pendlingsrutter och större synlighet för funktionen att stänga av spårning och radera platsdata.
 6. ”Support för sexuella minoriteter från stora bolag är en väsentlig faktor för genomslag och synlighet vilket är viktigt för ett erkännande från allmänheten”, skrev Lovematters i delningen.
 7. Att bära reflex ökar din synlighet i trafiken.
 8. – Den processen har stärkt oss på så många olika sätt – med kontakter, ökad synlighet och kanske fick vi nya samarbetspartners som annars inte skulle ha kommit till oss, säger Reinebo på Sveriges olympiska kommitté (SOK).
 9. En kommande reglering av spelbranschen i Sverige och Nederländerna lär påverka alla spelbolag direkt eller indirekt och sannolikt dämpa både styrka och synlighet i deras intjäningsförmåga, menar Handelsbanken.
 10. Bråket skedde samma dag som polisen på sin hemsida gick ut och berättade att de satsar på ökad synlighet under julhandeln i Göteborg.
 11. Det är såklart jättebra med synlighet och normalisering, och kanske till och med med kommersen – det skapar säkerhet för individen.
 12. "I dag är besöksnäringen en betydelsefull basnäring som bidrar till sysselsättning och stärker regionens synlighet och attraktionskraft", säger Erica Mattsson, vd på Swedish Lapland, i pressmeddelandet.
 13. Ekström tycks frukta att religionens ökade synlighet innebär att människor tar med sig sina heliga skrifter till riksdagen, och kräver att alla underkastar sig deras lagbud.
 14. – Men samhällsnytta är målet för oss snarare än synlighet och prestige, säger han.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är exponering en synonym till synlighet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på synlighet

Bild till ordet synlighet

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet synlighet.

Bild med texten synlighet