syrisk

Syrisk kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med Syrien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av syrisk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till syrisk?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till syrisk.

Vad är motsatsen till syrisk?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till syrisk.

Vad betyder syrisk?

 1. som har att göra med Syrien
 2. som rör Syrien, det syriska språket, dess folk, kultur eller geografi

Hur böjs ordet syrisk?

 1. syrisk
 2. syriska
 3. syriske
 4. syriskt

Hur kan ordet ordet syrisk användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet syrisk i svenska tidningar?

 1. Namnet tros han ha fått med sig då han stred med IS i Syrien, eftersom det fanns i det förfalskade syriska passet han visade upp på grekiska ön Leros när han i höstas återvände till EU.
 2. Han använde ett falskt syriskt pass och tog sig sedan tillbaka till Europa under flyktingvågen 2015.
 3. Armenien har tidigare anklagat Turkiet för att skicka tusentals syriska rebeller till regionen för att strida för den azeriska armén.
 4. Ett videoklipp som visar hur åtta män våldtar en syrisk flyktingpojke chockar Libanon.
 5. Minst 40 civila, varav elva barn, uppges ha dödats i samband med att en sprängladdning detonerade i en tankbil i den nordvästliga syriska staden Afrin på tisdagen.
 6. Turkiet har aldrig egentligen brytt sig om de syriska krigsflyktingarna – de har använts förtjänstfullt och utnyttjats till max för att stoppa kurdernas rättigheter.
 7. IS har tillbakakämpats militärt och deras sista fästen i syriska Hajin och Baghouz föll förra våren.
 8. När gruppen tillsammans med Amnesty international utredde det ökända syriska fängelset Saydnaya bidrog den senare med en akustisk modell, baserad på vittnesmål om ljudtortyr.
 9. Utspelet kommer sedan 13 turkiska soldater dödats under de syriska regimstyrkornas framryckningar i Idlib i nordvästra Syrien.
 10. Utspelet kommer sedan 13 turkiska soldater dödats under de syriska regimstyrkornas framryckningar i Idlibprovinsen.
 11. Den syriska regeringsarméns offensiv i provinsen Idlib har orsakat den största flyktingströmmen under hela det nio år långa kriget.
 12. Det syriska inbördeskriget har varit ett helvete i nio år.
 13. Turkiet hyser redan 3,6 miljoner syriska flyktingar och anser sig inte kunna ta emot fler.
 14. Efter att Maarat al–Numan återtagits planerar militären nu att fortsätta striderna "tills all syrisk mark har rensats från terrorism", som en talesperson uttrycker det.
 15. De kan ha varit påverkade av Israels beskjutning av det syriska luftvärnet, där de syriska operatörerna inte hade så lång tid på sig att reagera.
 16. De skulle fortsätta vidare till en annan stad i Syrien men de blev gripna, tagna av kurderna och överlämnade till den syriska armén, berättar pappan.
 17. Svenska regeringen har ingen skyldighet att hjälpa de svenska kvinnor och barn som, enligt uppgifter till SVT, smugglats ut från IS–lägret i al–Hol i Syrien och nu tillfångatagits av syriska armén.
 18. De svenska kvinnor och barn som tidigare i höstas smugglades ut från IS–lägret i al–Hol i Syrien, har tillfångatagits av syriska armén, enligt uppgifter till SVT Nyheter.
 19. Trots att landet står i centrum för regionens alla större problem – flyktingkrisen, inbrytningen på syrisk mark, det diplomatiska dödläget – vill många sopa bekymren under mattan.
 20. Den 20 maj i år dömdes en syrisk medborgare till tolv års fängelse och utvisning.


Mer information om syrisk och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.