syrlig

Syrlig kan bland annat beskrivas som ”något sur”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av syrlig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till syrlig?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till syrlig.

Vad är motsatsen till syrlig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till syrlig.

Vad betyder syrlig?

 1. något sur
 2. med något sur men uppfriskande smak

Hur böjs ordet syrlig?

 1. syrlig
 2. syrliga
 3. syrligare
 4. syrligast
 5. syrligaste
 6. syrlige
 7. syrligt

Hur kan ordet ordet syrlig användas?

 1. syrliga karameller

Hur används ordet ordet syrlig i svenska tidningar?

 1. Räds du beskan i vissa av dem kan denna mjukas upp något genom att tillsätta lite salt eller ännu hellre genom att blanda bäret med något syrligt.
 2. Att duon brände några av sina vassare samhällsiakttagelser – inte minst syrligt svängiga ”On social media” – på fjolårets ep ”Agenda” är därför synd.
 3. Denna, poängterade Magnusson syrligt, utgör trots allt cirka 6,5 procent av Lamottes samlade verksamhet.
 4. Ibland har priskommittén utdelat en syrlig kommentar i en aktuell samhällsfråga.
 5. Till efterrätt vankas en klassisk crème brûlée eller en mastig chokladtarte med hela havtorn som orange garnityr, ett syrligt snyggt bär som bryter av tårtans sötma.
 6. Billigt syrligt bubbel med glöggton.
 7. Om nu äktenskap verkligen är synonymt med ett lyckligt slut, som Hathaway syrligt påpekar.
 8. Den borde kallas ”lagen om att stödja våldet i Hongkong”, skriver partitrogna Pekingtidningen Global Times i en syrlig kommentar.
 9. Vi inleder kvällen med en Sour (140 kr), en variant på den peruanska drinken Pisco sour, där det sydamerikanska destillatet ersatts av rom och tequila, i sällskap av miso som ger sälta och fyllighet och balanserar den syrliga äppeljuicen.
 10. John Bercow har gjort det till en sport att tillrättavisa ledamöter som talar i mun på varandra med syrliga uppsträckningar, och ibland rena förolämpningar.
 11. Anfallsstjärnan i San José Earthquakes, som är MLS näst bäste målskytt genom tiderna, plockade i stället fram en syrlig pik när reportrarna ville veta hur han ser på konkurrensen från den forne Manchester United–spelaren.
 12. Detta öl är uppkallat efter ett jordsvin – ”aardvark”, ett inte helt vackert, nattaktivt däggdjur i Afrika med en stor fäbless för syrliga myror.
 13. Bakom knasigheten finns en syrlig kommentar till den västerländska föreställningen om Kina som blott en piratkopierande nation.
 14. Morgon är en viktig subregion, druvan heter gamay och i glaset spritter det av hallongrus och syrliga körsbär.
 15. Vi är ju i 2018 nu och detta är ”den moderna längdskidåkningen”, de vill helst att vi ska komma 30 stycken in på upploppet samtidigt och att det ska vara spännande hela vägen, säger han syrligt.
 16. Spara ett syrligt grönt äpple så länge.
 17. Den syrliga smaken kommer i stället helt från tillsatsen citronsyra (E330), som namnet till trots inte kommer från citron.
 18. Det ska påpekas på en gång att Wolff – en kolumnist på Hollywood Reporter som främst skriver syrligt om Manhattan och dess mediaelit – har ett rykte om att ibland vara lite väl hårddragen i sina slutsatser och slarvig med fakta.
 19. Kontrollera att burkinnehållet börjat dofta lite syrligt.
 20. Men det är ju inte en helt ovanlig situation, att pappan har varit otrogen, säger Suzanne Reuter lite syrligt.


Mer information om syrlig och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.