syssla

Synonymer till syssla

arbete, arbetsuppgift, befattning, begå, bestyr, fixa, förehavande, göra, göromål, handla, jobb, knåpa, pyssla, sysselsättning, uppgift, utöva, verksamhet, yrke

Motsatsord till syssla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till syssla.

Vad betyder syssla?

 1. göromål, sysselsättning
 2. är verksam (med)
 3. hålla på /med/

Exempel på hur syssla kan användas

 1. dagliga sysslor som tvätt och matlagning
 2. på fritiden sysslar hon med porslinsmålning

Exempel på hur syssla används i svenska tidningar

 1. Till det skulle jag själv lägga att allt fler administrativa sysslor läggs ut på arbetstagarna i linjen.
 2. ”Kontakten med ryska kustbevakningen skedde i enlighet med svenska Kustbevakningens plan för möten med motsvarande organisationer som sysslar med samma frågor internationellt”, skriver mannen.
 3. Hon tror inte Sci–Hub sysslar med någon form av spionage eller underrättelse.
 4. Här bedrivs framstående alzheimerforskning, men att beviljas tillträde till en avdelning som sysslar med djurförsök är inte helt enkelt.
 5. De som sysslar med detta ska förhoppningsvis få kalla fötter och sluta skrämma och försöka stjäla från äldre, säger Jonas Niklasson.
 6. – Delar av det som många människor sysslar med, inklusive handel och olika servicegrejer, kommer med stor sannolikhet att göras av maskiner mer effektivt.
 7. Detta är något som i sig påverkar människors möjlighet att komma till och från jobbet, hämta och lämna på dagis samt alla andra vardagliga sysslor.
 8. Dessutom tillkommer 1 500 digitala ingenjörer som sysslar med "consumer och enterprise digital", som alltså håller på med funktioner i mobiltelefoner och på hemsidor.
 9. När jag tänker på ungdomar som ska syssla med elitidrott, skulle du rekommendera dem att satsa på din sport? Jag har ju själv hållit på med boxning som är en farlig sport.
 10. Hon har kvittrat som allra högst det senaste året när jag fått syssla globalt med de frågor som en gång gjorde mig till aktiv liberal.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av syssla

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppgift en synonym till syssla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.