Synonymer till syssla

Vi känner till 18 synonymer till syssla. Ordet syssla är en synonym till uppgift och verksamhet och kan bland annat beskrivas som ”göromål, sysselsättning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av syssla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till syssla

 1. arbete
 2. arbetsuppgift
 3. befattning
 4. begå
 5. bestyr
 6. fixa
 7. förehavande
 8. göra
 9. göromål
 10. handla
 11. jobb
 12. knåpa
 13. pyssla
 14. sysselsättning
 15. uppgift
 16. utöva
 17. verksamhet
 18. yrke

Vilka ord betyder nästan samma sak som syssla?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till syssla. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. aktivitet
 2. bedriva
 3. dona

Vad är motsatsen till syssla?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till syssla.

Vad betyder syssla?

 1. göromål, sysselsättning
 2. är verksam (med)
 3. hålla på /med/

Hur böjs syssla?

 1. syssla
 2. sysslade
 3. sysslades
 4. sysslan
 5. sysslans
 6. sysslar
 7. sysslas
 8. sysslat
 9. sysslats
 10. sysslor
 11. sysslorna
 12. sysslornas
 13. sysslors

Hur kan ordet syssla användas?

Följande exempelmeningar visar hur syssla kan användas.

 1. dagliga sysslor som tvätt och matlagning
 2. på fritiden sysslar hon med porslinsmålning

Hur används ordet syssla i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet syssla används i vanlig text.

 1. De är snarare konglomerat som sysslar med assistansfusk, momsbedrägerier och hittar kryphål i lagstiftningen, säger Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell.
 2. För att möta energibehovet har bolag som sysslar med brytning av bitcoin börjat köpa hela kraftverk, berättar Mashable.
 3. Vad är Kubernetes, varför har Tobias börjat syssla med det, hur går det, och när passar det?.
 4. Även om det fanns en traditionell uppdelning mellan manliga och kvinnliga sysslor rankades kvinnornas sysslor inte lägre.
 5. Enligt förslaget måste alla som sysslar med bitcoin, precis som börsmäklare, rapportera sina och sina kunders transaktioner till amerikanska skatteverket, IRS.
 6. Tom Robinson, medgrundare till Elliptic, som sysslar med blockkedjeanalys, säger att det kan vara problematiskt för tjuvarna att ha någon nytta av bytet och att de bedömt att det säkraste var att lämna tillbaka det.
 7. Det svenska företaget Tobii grundades 2001 och sysslar med eyetracking, ögonspårning.
 8. Du var också kritisk till att Adoptionsorganisationer inte skulle få syssla med bistånd? Kan du i dag se några problem med att Adoptionscentrum också sysslade med bistånd?.
 9. En studie har visat att om vi är närvarande när vi gör något påverkar det vår känsla av lycka mer än själva karaktären på sysslan som vi utför.
 10. För alla som sysslar med det EU bedömer vara högriskområden inom ai väntar dock strikt reglering.
 11. De första inläggen på den sociala medieplattformen kommer att handla om historiska uppdrag samtidigt som myndigheten ska lägga ut information om karriärmöjligheter och avliva myter om vad de egentligen sysslar med, uppger The Independent.
 12. De sysslar med allt som genererar pengar, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid Polisen i Uppsala.
 13. Det behöver inte ha något med din tidigare arbetslivserfarenhet, utbildning eller kompetens att göra – det ska prövas om du överhuvudtaget kan utföra någon syssla.
 14. De var bödeldrängar som slapp avrättningar men hade andra föraktade sysslor, som att flå hästar, tömma latriner och att gräva ner självmördare.
 15. I inledningen till ”Socialisten” beskriver Ivar Lo hur tom och hur ohyggligt ensam han känner sig efter att länge mest ha umgåtts med författare och sysslat med estetiserande.
 16. Vad säger din familj om det du sysslar med?.
 17. – Mitt i allt är det ändå tur att jag sysslar med simning och inte någon annan idrott för då hade jag nog inte kunnat träna alls.
 18. Den japanska tillverkaren har inte velat satsa på enorm effekt eller låga accelerationssiffror, nej – även i det här avseendet är det mer nedtonat än vad många andra sysslar med.
 19. En lustig liknelse mellan läsning och den urgamla sysslan att reparera nät.
 20. Vi har tittat på var de äter, sover och tvättar sig, och hur man utför dem sysslorna, för att minimera risken för smitta, säger Gersbach.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppgift en synonym till syssla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på syssla

Ord som slutar på syssla