Synonymer till syssla

Vi känner till 18 synonymer till syssla. Ordet syssla är en synonym till uppgift och verksamhet och kan bland annat beskrivas som ”göromål, sysselsättning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av syssla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till syssla

 1. arbete
 2. arbetsuppgift
 3. befattning
 4. begå
 5. bestyr
 6. fixa
 7. förehavande
 8. göra
 9. göromål
 10. handla
 11. jobb
 12. knåpa
 13. pyssla
 14. sysselsättning
 15. uppgift
 16. utöva
 17. verksamhet
 18. yrke

Vilka ord betyder nästan samma sak som syssla?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till syssla. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. aktivitet
 2. bedriva
 3. dona

Vad är motsatsen till syssla?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till syssla.

Vad betyder syssla?

 1. göromål, sysselsättning
 2. är verksam (med)
 3. hålla på /med/

Hur böjs syssla?

 1. syssla
 2. sysslade
 3. sysslades
 4. sysslan
 5. sysslans
 6. sysslar
 7. sysslas
 8. sysslat
 9. sysslats
 10. sysslor
 11. sysslorna
 12. sysslornas
 13. sysslors

Hur kan ordet syssla användas?

Följande exempelmeningar visar hur syssla kan användas.

 1. dagliga sysslor som tvätt och matlagning
 2. på fritiden sysslar hon med porslinsmålning

Hur används ordet syssla i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet syssla används i vanlig text.

 1. – I likhet med många andra som jobbat i näringslivet vet jag att oavsett vad man sysslar med är en jämställd organisation en vinnande organisation.
 2. – I den forskning som jag sysslar med brukar man prata om regionval, eller det som tidigare hette landstingsvalet, som det gömda eller det glömda valet.
 3. För turisterna var svartväxlarna ett exotiskt inslag, men de riskerade hårda straff för ”spekulation”, precis som vem som helst som sysslade med privat affärsverksamhet.
 4. Vidare beror brottsökningen, enligt rikspolischefen, på att kriminella i dag sysslar med en rad olika brott, de har högt våldskapital och är snarare trogna brottsaffären än nätverket de ingår i.
 5. Den som tidigare var det klart största affärsenheten, Tobii Dynavox, som i dag sysslar med alla möjliga kommunikationshjälpmedel för personer med funktionsnedsättning flyger nu själv.
 6. Det finns dessutom en risk att företag som sysslar med så kallade produkter med dubbla användnings­områden riskerar att drabbas av dessa kriterier.
 7. De är snarare konglomerat som sysslar med assistansfusk, momsbedrägerier och hittar kryphål i lagstiftningen, säger Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell.
 8. För att möta energibehovet har bolag som sysslar med brytning av bitcoin börjat köpa hela kraftverk, berättar Mashable.
 9. Vad är Kubernetes, varför har Tobias börjat syssla med det, hur går det, och när passar det?.
 10. Även om det fanns en traditionell uppdelning mellan manliga och kvinnliga sysslor rankades kvinnornas sysslor inte lägre.
 11. Enligt förslaget måste alla som sysslar med bitcoin, precis som börsmäklare, rapportera sina och sina kunders transaktioner till amerikanska skatteverket, IRS.
 12. Tom Robinson, medgrundare till Elliptic, som sysslar med blockkedjeanalys, säger att det kan vara problematiskt för tjuvarna att ha någon nytta av bytet och att de bedömt att det säkraste var att lämna tillbaka det.
 13. Det svenska företaget Tobii grundades 2001 och sysslar med eyetracking, ögonspårning.
 14. Du var också kritisk till att Adoptionsorganisationer inte skulle få syssla med bistånd? Kan du i dag se några problem med att Adoptionscentrum också sysslade med bistånd?.
 15. En studie har visat att om vi är närvarande när vi gör något påverkar det vår känsla av lycka mer än själva karaktären på sysslan som vi utför.
 16. För alla som sysslar med det EU bedömer vara högriskområden inom ai väntar dock strikt reglering.
 17. De första inläggen på den sociala medieplattformen kommer att handla om historiska uppdrag samtidigt som myndigheten ska lägga ut information om karriärmöjligheter och avliva myter om vad de egentligen sysslar med, uppger The Independent.
 18. De sysslar med allt som genererar pengar, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid Polisen i Uppsala.
 19. Det behöver inte ha något med din tidigare arbetslivserfarenhet, utbildning eller kompetens att göra – det ska prövas om du överhuvudtaget kan utföra någon syssla.
 20. De var bödeldrängar som slapp avrättningar men hade andra föraktade sysslor, som att flå hästar, tömma latriner och att gräva ner självmördare.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppgift en synonym till syssla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på syssla

Ord som slutar på syssla