sysslar med

Sysslar med är synonymt med håller på.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sysslar med och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till sysslar med

håller på

Motsatsord till sysslar med

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sysslar med.

Vad betyder sysslar med?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av sysslar med.

Böjningar av sysslar med

 1. sysslar med

Exempel på hur frasen sysslar med kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen sysslar med används i svenska tidningar

 1. – Jag har inga synpunkter på detta, så länge inte en enskild advokatbyrå som sysslar med affärsjuridik försöker syssla med någon brottsutredning som egentligen borde handläggas av polisen.
 2. De andra är fortfarande i tävlingssäsong, något som Therese inte är – och det är två olika saker de sysslar med nu, säger han till Dagbladet.
 3. – Jag brukar säga att jag sysslar med kontaktsannolikhet.
 4. – Ser man till Rymdstyrelsen har vi ju Ruag och GKN här och ett lärosäte som Chalmers som sysslar med viktig forskning.
 5. – Den handlar om hur det är att leva med en funktionsvariation och om mitt fartfyllda liv, vad jag sysslar med i vardagen.
 6. – Läkarna säger att de inte sysslar med prognoser.
 7. – Mina anställda brukar säga att om det tar mig minst två dagar att förstå vad bolaget vi vill investera i sysslar med så brukar de bli intresserade, säger han och skrattar till.
 8. Av den anledningen borde regeringspartierna möta svenska folket i öppen debatt och klargöra vad de egentligen sysslar med i Bryssel.
 9. Astra Zeneca säljer en del av bolaget som sysslar med antibiotika till Pfizer.
 10. – Turi är ett företag som sysslar med maskininlärning och analyser, som använder datavetenskap och algoritmbaserade applikationer för att förutspå konsumenternas avsikter.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till sysslar med är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är håller på en synonym till sysslar med. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.