täcka

Synonymer till täcka

begrava, belamra, bevara, breda, dölja, freda, fridlysa, gälla, hölja, innefatta, innehålla, innesluta, insvepa, omfatta, panera, skydda, skyla, slå in, smussla, värja, överskya

Motsatsord till täcka

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till täcka.

Vad betyder täcka?

 1. hölja över, breda ut något över; skyla, dölja
 2. omfatta
 3. finnas i tillräcklig grad (om pengar)
 4. (sport, militärt) skydda
 5. journalistiskt övervaka

Exempel på hur täcka används i svenska tidningar

 1. Riktigt så var det inte, för en basinkomst på cirka 10 000 kronor täckte ju bara just det basala.
 2. – Jag minns hur min mamma la mig i famnen och försökte täcka mig samtidigt som hon gömde min bror med gräs.
 3. – Vi jobbar redan mycket med att lagra kol genom att hela tiden försöka hålla marken täckt med växter, men det här är ett bra sätt att få ett kvitto på om vi lyckas eller inte.
 4. Vidare tror de att tekniken kommer täcka hela skärmen.
 5. Flygbolaget Finnair inför nya krav för att förhindra smitta, däribland krav på munskydd som täcker näsa och mun ombord på sina flygplan från och med den 18 maj.
 6. Totalt skulle det innebära att omkring 70 miljoner mexikaner, 56 procent av befolkningen, inte tjänar tillräckligt för att täcka sina grundläggande behov.
 7. Det handlar om ett riktat ekonomiskt stöd till alla icke–statliga flygplatser som täcker det driftsunderskott som uppstått på grund av coronapandemin.
 8. "Kommuner och regioner kommer att tvingas säga upp personal – eller höja kommunalskatten i en lågkonjunktur – för att täcka kostnader om inte staten skjuter till nödvändiga resurser", skriver de och föreslår ytterligare fem miljarder kronor.
 9. Det finns fler aktörer som har motsvarande eller större kapacitet och tillsammans kommer vi inom de närmaste veckorna att kunna täcka de 100.
 10. Det hade varit bra om företagen hade haft avbrottsförsäkringar som hade täckt de förluster som uppstår under Coronakrisen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av täcka

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är överskya en synonym till täcka. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.