täcker

Täcker är synonymt med belägger och kan bland annat beskrivas som ”lägger över (för att skydda eller dölja)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av täcker och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till täcker

belägger

Motsatsord till täcker

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till täcker.

Vad betyder täcker?

 1. lägger över (för att skydda eller dölja)
 2. breder ut sig över
 3. betalar
 4. bevakar (som journalist)

Böjningar av täcker

 1. täck
 2. täcka
 3. täcker
 4. täcks
 5. täckt
 6. täckte
 7. täcktes
 8. täckts

Exempel på hur ordet täcker kan användas

 1. hon täckte över barnen med en filt
 2. snön täckte marken
 3. kommunen täcker underskottet efter festivalen
 4. sju av tidningens sportjournalister täcker EM

Exempel på hur ordet täcker används i svenska tidningar

 1. Långt innan det existerade några kommersiella 5g–nät hade Uleåborg ett testnät med egna sim–kort som täcker universitetsområdet, stadskärnan, hamnen, sjukhuset och Nokias fabrik där det tillverkas basstationer.
 2. Förlusterna i nystartade butiker täcks av Ica genom koncernbidrag tills verksamheten går med vinst, då får handlaren betala tillbaka.
 3. Nu har en internationell forskargrupp angripit problemet genom att utveckla en modell som täcker i stort sett hela jordens markområden och kombinerat detta med uppgifter om kolupptag och kunskap om livsbetingelser för drygt 20 000 djurarter.
 4. Hur orderboken har utvecklats i coronakrisen och om beslutet påverkas av att man nu producerar extra mycket för att täcka upp för produktionsstopp och nedstängningar tidigare i coronakrisen vill Eliasson inte spekulera i.
 5. – Arbetsgivarens försäkring täcker allt som sker på jobbet om du är på arbetsplatsen.
 6. Skärmen täcker åtminstone hela fronten och har hyfsat små skärmkanter och en utskärning för selfiekameran.
 7. Å andra sidan kan varje satellit bara förse ett relativt litet geografiskt område med navigation, men med tanke på att Starlink när det är fullt utbyggt ska täcka större delen av jorden är det inte ett stort problem i sammanhanget.
 8. Men i december beslöt regeringen att inte bärga utan i stället täcka över Estonia och utlysa gravfrid.
 9. Med de två alternativen skulle flygplanet kunna täcka 75 procent alternativt 95 procent av de rutter som Dash–8–modellen trafikerar i dagsläget.
 10. New York Times skriver att Trump förlitar sig alltmer på sina affärer för att täcka upp för skulderna.
 11. Norska mobiloperatören Telenor uppger i dag att det 5g–nät de lanserar i centrala Stockholm i oktober ska ge hastigheter på över 1 Gbit/s och täcka större delen av innerstaden (”från Roslagstull till Skanstull, Djurgården till Kungsholmen”).
 12. ’” Med en skärmdump där man täckt över med en pil så att man inte ser vad hon gör, utan läsaren ska tänka att hon gör något snuskigt, förkastligt, bakom pilen.
 13. Bland annat drev de fallet med de två svenska barnmorskorna som ville slippa utföra aborter, och samlade tillsammans med Provita in 2,7 miljoner kronor för att täcka rättegångskostnaderna.
 14. En allt större andel av mobilens framsida täcks av skärmyta, vilket har fått tillverkana att experimentera med var selfiekameran ska sitta.
 15. I skogsträdgården behöver du fortfarande plantera, täcka och skörda.
 16. Landytan, som är cirka 14,2 miljoner kvadratkilometer, täcks till 98 procent av tjock is.
 17. Kravet på 250 miljoner kronor totalt över de fyra år den kommande propositionen om energiforskningen täcker är ett villkor för att L ska stödja propositionen, enligt Sabuni.
 18. Det blir en både kronologisk och tematisk skildring med kapitel som även täcker områden som tidigare inte uppmärksammats av historieskrivningen, till exempel pressfoto, reklam– och modefotografi, digitalt fotografi, expeditionsfoto och övervakningsfoto.
 19. Datan kommer från omkring 150 000 svar från medarbetarundersökningar från Brilliant Futures kunder och täcker många olika branscher.
 20. Vi föreslår därför att all egenproducerad förnybar el som används för att täcka fastighetens elanvändning, oavsett storlek på anläggningen, ska vara befriad från energiskatt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till täcker är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är belägger en synonym till täcker. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.