tänkande

Synonymer till tänkande

begrundande, funderande, kognition, uppfattning, övervägande

Motsatsord till tänkande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tänkande.

Vad betyder tänkande?

 1. handlingen att tänka
 2. det att tänka

Exempel på hur tänkande kan användas

 1. det är viktigt att eleverna lär sig kritiskt tänkande

Exempel på hur tänkande används i svenska tidningar

 1. För hos Lidbeck finns ett gammalt museologiskt tänkande där platser för konst är tempel för tyst kontemplation av historiska objekt frånkopplade samhället.
 2. De kan också se när du sitter fast i den här typen av tänkande, och ge dig feedback som kan lugna dig och ändra ditt sätt att tänka.
 3. Hon beskriver en situation där arbetsprocesserna präglas av ett traditionellt tänkande och en machokultur som inte främjar samarbete och helhetssyn.
 4. – Jag tycker att skolan ska stå för jämställdhet, frihet och fritt och kritiskt tänkande.
 5. – Hon har inte gjort något fel, men hon har tvingats in i tänkandet att det hon säger är sant, säger den 72–årige artisten som sålt mer än 80 miljoner plattor.
 6. Vad av allt detta är unikt mänskligt? Genom filosofins historia har man gärna fokuserat på tänkandet.
 7. – Dessa skriver inte bara desinformation för att förvrida vårt tänkande, förvanska vårt kulturarv och få oss att tro att vissa grupper av människor är mer värda än andra.
 8. Den antas ha utvecklat vår förmåga till logiskt och rationellt tänkande och den skapade absolut helt nya förutsättningar för oss att dela kunskap med varandra, över tid och generationer.
 9. Traditionshysterin är en väl avgränsad och inskränkt åkomma som slår till med full kraft i december och avskärmar människor från logiskt tänkande och rimliga skadekalkyler.
 10. I boken tar jag även upp hur kritiskt tänkande fungerar – något som jag anser att skolundervisningen inte gjort på rätt sätt”, säger Åsa Wikforss.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av tänkande

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är övervägande en synonym till tänkande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.