tänkbar

Tänkbar är synonymt med upptänklig och eventuell och kan bland annat beskrivas som ”som man kan tänka sig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tänkbar och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till tänkbar

eventuell, möjlig, rimlig, sannolik, trolig, upptänklig

Motsatsord till tänkbar

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tänkbar.

Vad betyder tänkbar?

 1. som man kan tänka sig
 2. som är möjlig och rimlig, som kan tänkas

Böjningar av tänkbar

 1. tänkbar
 2. tänkbara
 3. tänkbare
 4. tänkbart

Exempel på hur ordet tänkbar kan användas

 1. allt ordnade sig på bästa tänkbara sätt

Exempel på hur ordet tänkbar används i svenska tidningar

 1. Han tillägger att upptäckten är viktig att ta hänsyn till även vid vaccinutveckling, då halten av antikroppar mäts för att följa effekten av tänkbara vaccinkandidater.
 2. Med huvudkontor i Slovenien och filialer över hela världen är företaget en global aktör med en hjälpande hand i varje tänkbar bransch inom fordonsindustrin.
 3. Bara några av många företeelser som sällan sker på ett kontor, men är tänkbara händelser i ett hem.
 4. Systemkretsen Snapdragon 865 Plus är däremot en riktig höjdare, det ger en blixtsnabb telefon som klarar alla dina tänkbara behov.
 5. GT kunde under onsdagen berätta att Blåvitt redan börjat se sig om efter tänkbara ersättare till tränaren.
 6. Bara de modeller som baseras på det värsta tänkbara scenariot, med de högsta koldioxidutsläppen, kommer i närheten av vad våra temperaturmätningar visar de senaste 40 åren, säger Jens Hesselbjerg Christensen.
 7. Utan att ha några data bakom det tror jag att det är en tänkbar förklaring, säger Tegnell till tidningen.
 8. Lundqvist, som tidigare under säsongen vunnit samtliga tre matchen han stått mot Carolina, fick tuffast tänkbara start i lördagskvällens match.
 9. Något som också sker i denna ”Lukaspassion” där en annan ”Passacaglia”, mera svindlande än otäck, sätter alla tänkbara ljudmässiga resurser i spel – samtidigt som den förankrar sig i kyrkomusikens historia och J S Bach.
 10. Vad som kommer att ersätta dem är än så länge oklart, men det är tänkbart att coronaepidemin leder till ökat förtroende för offentliga lösningar – åtminstone för en tid.
 11. – Då bad vi förbunden om namn på tänkbara personer för en ny förbundsledning, som vi i valberedningen själva tog kontakt med.
 12. Men också med läckrast tänkbara finlir med Harding i sin barockartade entréaria.
 13. Enligt Christian Skovsted är det fullt tänkbart att parasiter av olika slag bidrog till den snabba utvecklingen – och då kan det nya fyndet bli en viktig ledtråd när forskarna pusslar ihop den stora bilden av livets utveckling på jorden.
 14. Samtidigt går utvecklingen otroligt snabbt, vi tittar på alla tänkbara möjligheter och utesluter ingenting, säger Håkan Danielsson, Sverige–vd på WSP.
 15. Självklart ska varenda sjukvårdspersonal ha all tänkbar skyddsutrustning, säger hon.
 16. Det innebär att man i princip kan nå alla tänkbara mätpunkter inom en byggnad eller anläggning.
 17. Men Stefan Ingves vill inte göra några mer precisa uttalande om tänkbara scenarion.
 18. Starten kan bli på en linje där staten upphandlar flygtrafiken och ett tänkbart alternativ är sträckan Östersund–Umeå.
 19. Under slutet av hans tid som tränare ryktades han till klubbar som Real Madrid och Manchester United – och kanske är den sistnämnda fortfarande ett tänkbart alternativ.
 20. Riksdagsledamoten Paula Bieler har de senaste åren pekats ut som en tänkbar efterträdare till SD–ledaren Jimmie Åkesson, men på tisdagseftermiddagen informerade hon partikamraterna i riksdagsgruppen om sitt beslut.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tänkbar är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är upptänklig en synonym till tänkbar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.