Synonymer till ta emot

Vi känner till 6 synonymer till ta emot. Frasen ta emot är en synonym till snara och fånga och kan beskrivas som ”få något, bjuda in, gå med på att få något/bjuda in”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ta emot samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till ta emot

 1. bemöta
 2. erhålla
 3. fånga
 4. mottaga
 5. snara

Vilka ord betyder nästan samma sak som ta emot?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till ta emot. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. inhösta

Vad är motsatsen till ta emot?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ta emot.

Vad betyder ta emot?

 1. få något, bjuda in, gå med på att få något/bjuda in

Hur böjs ta emot?

 1. ta emot

Hur kan frasen ta emot användas?

Det saknas exempel på hur ta emot kan användas.

Hur används frasen ta emot i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen ta emot används i vanlig text.

 1. – Det är riktigt ärofyllt att ta emot den.
 2. – Burmas regering är fullt upptagen att tala om för världen att den är redo att ta emot återvändande rohingyer, men samtidigt fortsätter dess militärstyrkor att driva in dem i Bangladesh, sa han till nyhetsbyrån AFP.
 3. – Det känns fantastiskt, jag blir så nostalgisk, sa Jill själv, efter att ha fått ta emot ängelholmarnas kärlek i arenan.
 4. – Det var en riktigt häftig upplevelse att få höra sin musik framföras där! Proms är ju en stor folkfest och det var nästan lite overkligt att stå i strålkastarljuset och ta emot publikens applåder och värme efteråt.
 5. – Den stora utmaningen för nästa mandatperiod blir att dimensionera kriminalvården så att den klarar av att ta emot de som nu döms och rehabilitera dem så att de inte går tillbaka till brottslighet, säger Johansson i en TT–intervju.
 6. SOS Alarm klarade belastningen det innebar att ta emot 317 larmsamtal på en timme – men kontakten med länsstyrelsen och MSB, Myndigheten för säkerhet och beredskap fungerade dåligt.
 7. – Det beror antingen på att man är under 18 månader, och därmed inte har hunnit få sin spruta, eller att man aktivt har valt att inte ta emot den.
 8. – De krafter som nacke och mage får ta emot vid en frontalkollision är direkt livsfarliga med den framåtvända stolen, säger Anders Kullgren, professor i trafiksäkerhet.
 9. – Det är jätteroligt, men tyvärr kommer det inte finnas många muslimska församlingar som vill ta emot dessa kvinnor, säger Iman Baroudi, som själv är kvinnlig imam.
 10. - Jag förstår att det inte är kul att gå runt i arenan och ta emot detta, men hon har valt att ta de här preparaten och då får hon tåla det, säger hon.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är snara en synonym till ta emot. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på ta emot

Ord som slutar på ta emot