ta hand om

Ta hand om är synonymt med förvalta och passa.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ta hand om och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till ta hand om

förvalta, passa, sköta

Motsatsord till ta hand om

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ta hand om.

Vad betyder ta hand om?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av ta hand om.

Böjningar av ta hand om

 1. ta hand om

Exempel på hur frasen ta hand om kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen ta hand om används i svenska tidningar

 1. – Då har vi kunnat visa att vi har en plan för hur vi ska ta hand om den trafiken.
 2. – Det ska vara någon som kan ta hand om den här pärlan, det är ju en klassisk fin salong med bred verksamhet.
 3. – Det här året markerar att det är 100 år sedan det svenska samhället slutade auktionera ut fattiga och föräldralösa barn till den som begärde minst pengar för att ta hand om barnen.
 4. – En kattmamma hade precis fått kattungar men kunde inte ta hand om dem.
 5. – Förhoppningsvis ska trycket på nerven lägga sig inom sex veckor, om inte så blir det mikrokirurgi för att ta hand om det.
 6. – Andra frågor som det nu jobbas aktivt med är säkerhet kopplat till luftrumsintrång, obehörighet på banor och frågor om besättningarnas förmåga att ta hand om ett onormalt flygläge, säger Gunnar Ljungberg.
 7. – Frukt och grönsaker innehåller ett brett spektrum av långsamma kolhydrater och fibrer, vilket innebär att det behövs många olika sorters mikrober för att ta hand om dem.
 8. – Det är klart att det är ohälsosamt med det kontanimerade släckvattnet, det är även känsligt med älven som går här i Ale kommun, så vi ska ta hand om vattnet, säger Kristoffer Gottlieb.
 9. – Det var bara att ta hand om läckage och sanering för vår del, meddelade Fredrik Johansson, larm– och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.
 10. – För att ta hand om huden på ett seriöst sätt krävs en daglig rutin, säger han.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ta hand om är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förvalta en synonym till ta hand om. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?