talar

Synonymer till talar

prata

Motsatsord till talar

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till talar.

Vad betyder talar?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur talar används i svenska tidningar

  1. Vi talar med personer för att ta reda på vad som har hänt, sa Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm, då.
  2. All erfarenhet talar för att det är bättre och säkrare att använda automatiserade system för insamling, analys och dokumentering av mätvärden, särskilt om det är frågan om känsliga miljöer och processer.
  3. Vi talar om att världen blivit allt mer polariserad, det stämmer inte.
  4. I Kronoberg tyckte distriktsstyrelsen att det kändes meningslöst att diskutera vad som talar för och emot Tamara Spiric när man inte vet om hon är intresserad av partiledarjobbet.
  5. – Vi måste synliggöra från Sveriges riksdag att vi talar om dem.
  6. Mycket talar för att antalet ”strukturellt hemlösa” kommer att öka ytterligare de närmaste åren till följd av flyktingvågen 2015.
  7. Däremot så ligger ränteförväntningarna på en relativt låg nivå, historiskt sett, vilket talar för att priserna kan komma att fortsätta att eldas på.
  8. Jafar Sarekhani, facklig samordnare för Kommunal, talar om att respekten för bussförare är borta samtidigt som bussbolagen skriker efter förare.
  9. Hur oroliga bör vi egentligen vara för coronaviruset? I nuläget talar det för att viruset är mer smittsamt än sarsviruset, samtidigt som betydligt färre har dött av det nya coronaviruset.
  10. Det är en varm dag när Greta Thunberg talar på Jokkmokks marknad.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av talar

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är prata en synonym till talar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.