Synonymer till talesman

Vi känner till 3 synonymer till talesman. Ordet talesman är en synonym till talesperson och förkämpe och kan bland annat beskrivas som ”person som uttalar sig som representant för någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av talesman samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till talesman

 1. förespråkare
 2. förkämpe
 3. talesperson

Vad är motsatsen till talesman?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till talesman.

Vad betyder talesman?

 1. person som uttalar sig som representant för någon eller något
 2. person som är utsedd att kommunikativt företräda till exempel en grupp, ett företag eller annan form av organisation

Hur kan ordet talesman användas?

Följande exempelmeningar visar hur talesman kan användas.

 1. en talesman för regeringen

Hur används ordet talesman i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet talesman används i vanlig text.

 1. – Vaccinationsgraden är för låg, otillåtet låg, sade president Vladimir Putins talesman Dmitrij Peskov enligt nyhetsbyrån AP på en presskonferens i måndags.
 2. Polisens talesman Fred Enanga har sagt att Bobi Wines husarrest handlade om att han planerade en parallell invigningsceremoni.
 3. Detta är fabricerat och helt motiverat av politiska syften, säger det kinesiska utrikesdepartementets talesman Zhao Lijian.
 4. – Vi har bara till klockan 03 i morgon (klockan 21 fredag, svensk tid), så vi jobbar på till det yttersta i dag, säger Achmad Riad, talesman för Indonesiens försvar.
 5. Men det är anmärkningsvärt att en S–MP–regering godkänt det utan en bredare politisk diskussion i Sverige, säger partiets utrikespolitiske talesman Hans Wallmark.
 6. Förra året fick en talesman för detta folk, Davi Kopenawa, motta The Right Livelihoodpriset.
 7. Liberalernas ekonomisk–politiske talesman Mats Persson lät sig nyligen intervjuas i nämnda Dagens industri.
 8. Statliga Global Times och kinesiska utrikesdepartementets talesman hör till dem som på olika sätt spätt på konspirationsteorierna genom att rikta anklagande fingrar mot USA.
 9. Iran är fortfarande kvar i det kärnenergiavtal som slöts 2015, trots att man har backat från sina åtaganden i överenskommelsen, säger Abbas Mousavi, talesman för landets utrikesdepartement.
 10. Kadaver av döda djur har även förorenat viktiga vattentäkter, säger en talesman för delstatens miljö– och vattenmyndighet (Dew) till australiska tv–kanalen ABC.
 11. Vänsterpartiets utrikespolitiske talesman Håkan Svenneling anser att de tre gett en felaktig bild och försökt förminska betydelsen av den svenska exporten.
 12. Islamiströrelsens talesman säger i en video att attacken riktades mot "en kolonn turkiska legosoldater och en milis av avfällingar som eskorterade dem".
 13. – I Storstockholm har många bostadsrättsprojekt bromsats medan det har rullat på i Malmö och Göteborg där försäljningen nu går som tåget, säger Staffan Tell, talesman för Hemnet.
 14. Hamas talesmän anslöt sig till Jihads fördömelser av Israel, men har ännu inte avfyrat egna missiler mot Israel.
 15. – Men någon lösning för den gruppen som har kommit som ensamkommande och som har varit länge i Sverige, det vill vi absolut se, säger Rasmus Ling, talesman i migrationsfrågor för Miljöpartiet.
 16. Både försvarsdepartementet och en talesman för president Recep Tayyip Erdogan anklagar den kurdiska YPG–milisen för att ligga bakom dådet.
 17. Premiärminister Johnson tycker enligt en talesman att Storbritannien fortfarande borde lämna redan den 31 oktober – men har samtidigt i ett svarsbrev till EU bekräftat att landet går med den föreslagna förlängningen.
 18. Enligt en talesman för Europatouren ska kvinnan ha förts till sjukhus som en säkerhetsåtgärd utan att ha drabbats av några allvarliga skador, uppger nyhetsbyrån AFP.
 19. EU–kommissionens talesman Alexander Winterstein konstaterade att de inte kommer att uttala sig om Italiens budgetplan förrän den lämnas in, vilket måste ske senast den 15 oktober.
 20. För det får inte finnas någon inkonsekvens, säger talesmannen Chris Widmayer.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är talesperson en synonym till talesman. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på talesman

Bild till ordet talesman

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet talesman.

Bild med texten talesman