Synonymer till talesperson

Vi känner till en synonym till talesperson. Ordet talesperson är synonymt med talesman och kan beskrivas som ”person som är utsedd att kommunikativt företräda till exempel en grupp, ett företag eller annan form av organisation”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av talesperson samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till talesperson

 1. talesman

Vad är motsatsen till talesperson?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till talesperson.

Vad betyder talesperson?

 1. person som är utsedd att kommunikativt företräda till exempel en grupp, ett företag eller annan form av organisation

Hur kan ordet talesperson användas?

Det saknas exempel på hur talesperson kan användas.

Hur används ordet talesperson i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet talesperson används i vanlig text.

 1. Hur mycket gas som är kvar i ledningarna går inte att säga, enligt Ulrich Lissek, talesperson för Nord Stream 2, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
 2. Vi pratar med hans team och han kommer att spela kvartsfinalen, sade en talesperson för All England Club.
 3. ”Alla tre ryska medlemmar är nu uteslutna från EBU och därmed exkluderade från alla aktiviteter och tjänster inklusive Eurovision song contest”, skriver en talesperson för EBU till Kulturnyheterna.
 4. Ett aktuellt exempel på detta är partiets före detta försvarspolitiska talesperson Roger Richthoff som delade rysk propaganda på sociala medier.
 5. – Vi står inför det största existentiella hotet någonsin, säger Extinction Rebellions talesperson Elvin Landaeus Csizmadia som själv släpades bort av polis.
 6. Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson är kritisk till S–ledaren Magdalena Andersson löfte om höjd a–kassa.
 7. Ryska regeringens talesperson Dmitrij Peskov säger att situationen i Transnistrien ger ”anledning till oro”.
 8. Kristdemokraternas försvarspolitiske talesperson, Mikael Oscarsson, vill också skynda på.
 9. Enligt Igor Konasjenkov, talesperson för det ryska försvarsdepartementet, har ett oljeraffinaderi och tre bränsleförråd attackerats med raketer från stridsflyg och militärfartyg.
 10. I programmet medverkar försvarsminister Peter Hultqvist (S), partiledarna Ulf Kristersson (M), Nooshi Dadgostar (V), Annie Lööf (C), Nyamko Sabuni (L), Per Bolund (MP) och försvarspolitiska talespersonerna Mikael Oscarsson (KD) och Per Söderlund (SD).
 11. Rysslands president är vald av ryssar, sa talespersonen Dmitry Peskov, rapporterar Reuters.
 12. – Men vi kan inte göra oss av med ett system som skyddar vårt luftrum om vi inte får något som ersätter det, sade försvarsdepartementets talesperson Martina Koval Kakascikova, enligt flera medier.
 13. – Vårt mål är att bryta igenom Putins digitala censurmur och se till att det ryska folket får veta vad Ryssland gör i Ukraina, säger en talesperson för sajten till The Wall Street Journal.
 14. Konsekvenserna av attacken utreds fortfarande, men satellitmodem tillhörandes tiotusentals kunder i Europa gick ner, enligt en talesperson för telekomleverantören Viasat som äger det berörda nätverket.
 15. ”Det var en upprörande handling mot irakisk suveränitet och en uppvisning av våld”, sade en talesperson från det amerikanska departementet.
 16. Tre av dem som drabbas av sanktionerna är familjemedlemmar till president Putins talesperson Dmitrij Peskov.
 17. En talesperson för familjen säger att man inte vill ge fler kommentarer i nuläget, men både hustrun och ett av parets barn twittrade om Raif Badawis frigivning på fredagskvällen.
 18. – Händelsen ökar vår djupa oro över det urskillningslösa användandet av vapen i befolkade områden, och hur civila är fångade i aktiva strider på många platser, sade talespersonen Liz Throssell.
 19. Det anser Liberalernas försvarspolitiske talesperson Allan Widman.
 20. – Eftersom vi har räddat en person så hoppas vi kunna hitta fler överlevande, säger den grekiska kustbevakningens talesperson Nikos Alexiou till Skai TV, enligt Reuters.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är talesman en synonym till talesperson. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på talesperson

Bild till ordet talesperson

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet talesperson.

Bild med texten talesperson