Synonymer till tampas

Används i vardagligt tal.

Tampas kan bland annat beskrivas som ”slåss, kämpar, tävlar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tampas samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tampas

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till tampas.

Vad är motsatsen till tampas?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tampas.

Vad betyder tampas?

 1. slåss, kämpar, tävlar
 2. (deponens) kämpa, strida, tvista (med någon eller något)
 3. (reciprokt) slåss, kivas, brottas (med varandra)

Hur böjs tampas?

 1. tampades
 2. tampandes
 3. tampas
 4. tampats

Hur kan ordet tampas användas?

Följande exempelmeningar visar hur tampas kan användas.

 1. Sverige och Danmark tampades om förstaplatsen i gruppen

Hur används ordet tampas i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tampas används i vanlig text.

 1. Den senaste tiden har energipriserna nått rekordnivåer och Asien, Europa och USA tampas med energibrist.
 2. Rådsorganisationen innebar att det var eleverna själva som tog besluten om vilka krav de skulle ställa och vilka företrädare de ville ha (även om de socialdemokratiska och kommunistiska ungdomsförbunden tampades om inflytande).
 3. En minst sagt instängd stämning breder ut sig i det skräckhus där systrarna tampas om både arv och bekräftelse.
 4. Det gick inte att skilja Hammarby och Häcken åt efter 120 mållösa minuter, då lagen tampades på Tele2 Arena i den svenska cupfinalen.
 5. Pär Fors ersätter Per Kogut på NNIT, och på sin nya marknad kommer Pär Fors också att få tampas med den förre Tietochefen Per Johansson, som numera leder KMD.
 6. Under stora delar av sitt liv tampades hon med depressioner och 1886 inledde hon en relation med den danska litteraturkritikern Georg Brandes.
 7. – Och ska man vara med och tampas om framskjutna placeringar i ett mästerskap, alltså spela om medaljer, så måste Palicka vara med.
 8. Lukasjenko vet helt enkelt inte hur han ska tampas med det faktum att ett helt folk, det han sett sig som landsfader för, nu vänt honom ryggen och blickar mot väst.
 9. Det blir en kraftfull best med raytracing som Microsoft ska tampas emot.
 10. Så vad var det för bil som Tesla, BMW och övriga hade behövt tampas med? Jo, de egenutvecklade batterierna skulle vara goda för 965 kilometer, alltså inte långt från det dubbla mot vad en Tesla Model X Long Range klarar av (507 km).
 11. Vi tampas både med ett, högst förståeligt, ändrat beteende – men också bristen på nya filmer.
 12. Bakom Johaug tampades en trio bestående av Ebba Andersson, Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg.
 13. Även Sverige tampas med hur svenska kvinnor och barn som befinner sig i Syrien ska hanteras.
 14. Samtidigt tampades Karolinska Huddinge med nätverksproblem och sjukhuset sattes i stabsläge.
 15. Thorgren, som tampats med magsjuka inför tävlingarna och som var osäker på start i fredagens kval, som han vann, slutade på 185 poäng totalt, en poäng bakom Parrot.
 16. Kring maten och skärmen finns det ganska konkreta sätt att dämpa den ångesten, men det jag tampas mest med är mörkret kring framtiden och hur man ska ratta sina barn igenom det vi vi är på väg mot som samhälle.
 17. – Det är väldigt kul att blanda in realistiska saker eller problem som alla familjer tampas med fast man lägger det i en fantasivärld.
 18. De svenska landslagsåkarna får ändå tampas med åkare från Kanada, Kina, Mongoliet, Polen och Schweiz där OS– och VM–mästaren Dario Cologna finns med på startlinjen.
 19. Men det är inte enbart staden Venedig som tampas med översvämningar, utan platser som Bologna, Grado och Florens har vatten även där ställt till med stora problem.
 20. Svenska modebolag tampas med global konkurrens, pressade marginaler och tvingas se på där en stor andel konsumenter väljer att sitta hemma i soffan och klicka hem sina varor istället för att gå till butiken.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?