tankegång

Synonymer till tankegång

hypotes, lära, resonemang, teori

Motsatsord till tankegång

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tankegång.

Vad betyder tankegång?

 1. sätt att tänka, resonemang

Exempel på hur tankegång kan användas

 1. det var svårt att följa hennes tankegång

Exempel på hur tankegång används i svenska tidningar

 1. Under förhandlingarna fick parterna ge sin del av händelseförloppet och besvara frågor om deras tankegångar och mående.
 2. Den bakomliggande tankegången tycks vara att invandringspolitiken i huvudsak fungerade väl fram till 2015, då ett extremt högt mottagande dessvärre fick systemet att braka samman.
 3. − Jag ser också att myndigheter som flyttat geografiskt ofta tillämpar den här typen av tankegångar kring distansarbete för att behålla nyckelmedarbetare, och man passar också på att införa aktivitetsbaserade kontor vid byte av lokaler.
 4. Under ledning av bland andra Robert Bork, konservativ jurist och före detta biträdande justitieminister under Nixon, ersattes oron över monopols inverkan på medborgerliga rättigheter och konkurrens med nya tankegångar.
 5. Att få vända och vrida på tankegångar i den trygga och öppna atmosfär som Erik skapade runt omkring sig är inte alla förunnat.
 6. För oss andra, som inte är så extrema, så är det befängda tankegångar.
 7. Sjukdagarnas tankegång har inneburit att 17–åringen ändå har hittat positiva bitar från OS, och det är detaljer som hon tror kan ha betydelse när hon på onsdag kör kortprogrammet i VM i Italien.
 8. Han är dessutom orolig för hur eventuella dopingtester behandlas i ryska händer och alla vi som sett dokumentören ”Ikaros”, där ryssarnas systematiska doping understödd av regeringskrafter avslöjades, har full förståelse för de tankegångarna.
 9. Förslaget om ett särskilt uppdrag till Skolverket är inte förankrat i alliansen, uppger Annie Lööf, men Kristdemokraterna har varit inne på liknande tankegångar.
 10. När tankegångarna att göra mer klimatsmarta matval började snurra var de dock betydligt yngre.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av tankegång

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är teori en synonym till tankegång. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.