Synonymer till teckna

Vi känner till 5 synonymer till teckna. Ordet teckna är en synonym till diagram och porträttera och kan bland annat beskrivas som ”meddelar med tecken, signalerar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av teckna samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till teckna

 1. diagram
 2. porträttera
 3. rita
 4. skissa
 5. skissera

Vilka ord betyder nästan samma sak som teckna?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till teckna. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. avbilda
 2. måla
 3. kopiera

Vad är motsatsen till teckna?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till teckna.

Vad betyder teckna?

 1. meddelar med tecken, signalerar
 2. gör teckningar, ritar
 3. binder sig juridiskt för något (genom att skriva sin namnteckning under ett kontrakt)
 4. rita (en teckning) med penna, krita eller dyl
 5. kommunicera genom att göra rörelser med händerna; använda teckenspråk

Hur kan ordet teckna användas?

Följande exempelmeningar visar hur teckna kan användas.

 1. hon tecknade åt honom att stanna
 2. han tecknar och målar på fritiden
 3. hon tecknade ett avtal med ett utländskt förlag

Hur används ordet teckna i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet teckna används i vanlig text.

 1. – Vi har ett ganska bra facit bakåt av att under lång tid kunnat teckna avtal som både ger löneökningar, som inte äventyrar företags konkurrenskraft och därmed också bidrar till ökad sysselsättning.
 2. Ytterligare ett sådant exempel är”Bored Ape Yacht Club” en samling med digitalt tecknade apor, som nyligen såldes för totalt omkring 500 miljoner dollar.
 3. LKAB och Kiruna kommun har även tecknat ett avtal där att gymnasieverksamheten ska bedrivas på skolan tills dess att den nya skolan är färdig hösten 2023.
 4. FMV har tecknat kontrakt med Saab för att genomföra arbetet.
 5. Under måndagen beslutade Crown Estate Scotland att 17 projekt av 74 ansökningar får möjlighet att teckna hyresavtal för ett särskilt havsområde.
 6. Och i aktörer som bland annat ställer ut de prissäkringar som gör att det går att teckna fastprisavtal flera månader in i framtiden trots att man inte vet vad elen kommer att kosta då.
 7. Den vanns av Pulsen Omsorg som tecknat ett avtal som kan sträcka sig upp till 16 år, och som inkluderar verksamhetssystemet Combine.
 8. Det innebär att kunderna antingen tecknar sig för att betala 5 500 kronor i månaden för att abonnera på en bil.
 9. Vid måndagens tal var en av Johnsons mer långvariga punkter hans senaste resa till Hampshires Peppa Pig World – en nöjespark tillägnad den tecknade barnkaraktären Greta Gris.
 10. Nu har Aegirbio haft ett eget möte och tecknat en egen ”överenskommelse” med det bolag i Thailand som Nowmed haft mångmiljonavtalen med.
 11. Man tecknar i dag in en helt otrolig tillväxt framöver.
 12. – Jag är ingen hjältefigur i en tecknad film.
 13. I februari i år tecknade företaget kollektivavtal med Transportarbetareförbundet för sina över 2 000 cykel–, moped– och bilbud.
 14. Förhoppningar fanns att Sverige skulle anskaffa typen, men i stället tecknades ett samarbetsavtal inom EU att använda gemensamma resurser för skogsbrandsbekämpning.
 15. Idag är det undersökande arbetet färdigt, nu pågår färdigställandet av en bok, artiklar och en tecknad film som ska göra en jämförelse av 8 mars lättillgänglig för allmänheten.
 16. Statistiken över anmälda brott i maj i år – den senaste period det finns siffror ifrån – jämfört med samma period i fjol tecknar en annan bild.
 17. Etiopien och Ryssland har tecknat ett militärt samarbetsavtal, rapporterar den statliga etiopiska tv–kanalen Fana enligt BBC.
 18. Men över kaffekoppen och sockerskålen ser Karina hur ett ovanligt uttryck tecknas i hans ögon och han reser sig från bordet och börjar gå av och an.
 19. EU har tecknat avtal om 405 miljoner doser av Curevacs vaccin och av det ska Sverige få ungefär 3,5 miljoner doser under 2021.
 20. Nu tecknar parterna ett nytt avtal som beräknas vara värt cirka 2 miljarder norska kronor under tre år.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är diagram en synonym till teckna. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på teckna

Bild till ordet teckna

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet teckna.

Bild med texten teckna