Synonymer till tennisspelare

Tennisspelare kan beskrivas som ”person som spelar tennis”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tennisspelare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tennisspelare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till tennisspelare.

Vad är motsatsen till tennisspelare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tennisspelare.

Vad betyder tennisspelare?

 1. person som spelar tennis

Hur kan ordet tennisspelare användas?

Det saknas exempel på hur tennisspelare kan användas.

Hur används ordet tennisspelare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tennisspelare används i vanlig text.

 1. För tennisspelaren blev det ett sätt att tjäna pengar.
 2. Wimbledon–arrangören förklarar nu det kritiserade beslutet att utesluta ryska och belarusiska tennisspelare från grand slam–turneringen.
 3. Även internationella toppspelare har reagerat kraftfullt, bland andra serbiske världsettan Novak Djokovic som säger att tennisspelarna inte har något med kriget i Ukraina att göra.
 4. King Richard handlar om tennisspelarna Serena och Venus Williams pappa Richard, spelad av Will Smith.
 5. Däremot får ryska och belarusiska tennisspelare fortsätta att spela på proffstourerna ATP och WTA, men då under neutral flagg.
 6. Fallet med Djokovic har enligt tennisorganisationen ATP, som står bakom herrarnas tourspel, orsakat skada på alla fronter men speciellt vad gäller tennisspelarens välmående och förberedelser inför Australian Open.
 7. Världsettans turer nådde också högsta diplomatiska nivå, när Serbiens president Aleksandar Vucic i ett uttalande lovade att alla landets organ skulle ”göra allting för att se till att trakasserierna av världens bästa tennisspelare tar slut, omedelbart”.
 8. Badmintonspelaren Felix Burestedt, kanotisten Petter Menning, tennisspelaren Rebecca Peterson samt den seglande 470–besättningen Olivia Bergström och Lovisa Karlsson kan alla ställa in sig på OS i Tokyo i sommar.
 9. – Jag tycker att han ska nämnas i samma anda som en av de bästa tennisspelarna genom tiderna, eftersom att han har vunnit tre grand slam under samma period som Novak Djokovic, Rafael Nadal och Roger Federer har spelat.
 10. I stället sopar Sveriges bäst rankade tennisspelare sin halva av grusbana fem i Falkenberg efter fredagens seger inför knappt 50 åskådare.
 11. Mängder av tennisspelare från olika skikt av ATP–rankingen gjorde samma insats, men för Kyrgios betydde det något mer.
 12. Samtliga tio idrottskvinnor som tjänade mest pengar förra året var tennisspelare.
 13. – Jag försöker vara mer positiv och inte tänka så himla mycket historiskt eller i framtiden utan koncentrera mig på här och nu och vad jag kan göra för att bli en bättre tennisspelare.
 14. De svenska tennisspelarna Johanna Larsson och Rebecca Peterson fortsätter att skörda framgångar.
 15. Formstarka tennisspelaren Rebecca Peterson slogs ut i första kvalomgången till den stjärnspäckade WTA–turneringen i Indian Wells, Kalifornien, USA.
 16. Meldonium förbjöds 2016 och ledde till att ryska tennisspelaren Maria Sjarapova stängdes av från att tävla i 15 månader.
 17. För två år sedan, i en undersökning i en av landets största tidningar, utsågs han till nationens näst populäraste idrottare bakom tennisspelaren Kei Nishikori.
 18. I år är tennisspelaren Johanna Larsson och artisten William Spetz två av de som nominerats till "Årets homo/bi".
 19. Roger Federer blev förste manlige tennisspelare till 20 grand slam–titlar.
 20. Den franska tennisspelaren Alizé Cornet utreds efter att ha varit oanträffbar vid tre slumpmässiga dopningstester under det senaste året, uppger Internationella tennisförbundet (ITF) i ett pressmeddelande.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på tennisspelare

Bild till ordet tennisspelare

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet tennisspelare.

Bild med texten tennisspelare