Synonymer till tes

Tes kan bland annat beskrivas som ”påstående (som ska bevisas)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tes samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tes

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till tes.

Vad är motsatsen till tes?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tes.

Vad betyder tes?

 1. påstående (som ska bevisas)
 2. (filosofi, vetenskap) påstående som ska försvaras eller bevisas

Hur böjs tes?

 1. tes
 2. tesen
 3. tesens
 4. teser
 5. teserna
 6. tesernas
 7. tesers

Hur kan ordet tes användas?

Följande exempelmeningar visar hur tes kan användas.

 1. han hänvisade till den nyaste forskningen som stöd för sin tes

Hur används ordet tes i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tes används i vanlig text.

 1. Han, som gjort sig känd för sina byggnader i världens metropoler, driver nu tesen att mycket av den mest intressanta utvecklingen sker bortom det urbana.
 2. – Vi arbetar utifrån tesen att det här inte rör sig om en olycka, utan att någonting uppsåtligen har placerats där för att det skulle detonera, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.
 3. Och allt som har hänt sedan dess bekräftar den tesen.
 4. Min tes kom fram i den krönikan som jag skrev och det var inte så uppskattat.
 5. Enskilda händelser som stödjer hennes tes används för att undergräva hela Frontex och alla gränspoliser som just nu sliter på de grekiska öarna.
 6. Hur man än räknar och hur blind man än är av sina ideologiska teser, kan ingen förneka det absurda i att åtta personer äger mer än halva mänskligheten.
 7. Begreppet bygger på en tes om att företag som i sin marknadsföring anammar vad som anses vara politisk korrekthet straffas ekonomiskt.
 8. – När Martin Luther 1517 spikade upp sina teser på kyrkdörren i Wittenberg var det uppslitande och chockerande för kyrkan.
 9. Men i år är ”ambitionen” – inte prognosen – ett positivt kassaflöde, vilket i så fall skulle punktera tesen om ännu en nyemission hos de blankare som gör Saab till Stockholmsbörsens femte mest blankade storbolag.
 10. – Vi vet att Ovie alltid är bättre när han är förbannad, så det här bevisade den tesen på nytt, kommenterade Bäckis.
 11. Och hennes tes om att bota sitt illabefinnande med sömn, med vila och medvetslöshet, visade sig stämma.
 12. När Sara Danius skriver om 1800–talsrealismen argumenterar hon mot den vedertagna tesen att realismen strävade efter att avspegla verkligheten.
 13. I salen var stämningen hård från åklagarsidan när förhandlingen inleddes och Fredrik Virtanens advokat Monique Wadsted drev tesen att Cissi Wallin har för avsikt att fortsätta orsaka hennes klient skada.
 14. Den tesen driver också historikern Norman Cohn i standardverket ”Warrant for Genocide”, som kommer på 1960–talet.
 15. Nyligen slet jag ner ett annat märke i Stenungsund vars syfte var att driva tesen om ”white genocide”, alltså att mångkulturen skulle hota ”den vita rasen”.
 16. Shekarabi driver sin tes i fyra punkter på Di Debatt 16/6.
 17. Men polisen arbetar utifrån tesen att det finns ett samband.
 18. Det är därför Expressens chefredaktör, Thomas Mattson, driver den uppenbart orimliga tesen att Google, Facebook, med flera ska betraktas som publicister.
 19. Hela "Gangin" stöder deras tes om att det är roligare att tränga ihop sig i ett och samma fordon än att ta sig från A till B var och en för sig.
 20. Bankerna bevisar tesen genom att avveckla viktig infrastruktur i glesbygd och för svaga grupper eftersom den för bankerna bara är olönsam business.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.