Synonymer till test

Vi känner till 11 synonymer till test. Ordet test är en synonym till undersökning och utprovning och kan bland annat beskrivas som ”samling uppgifter  som prövar någons eller någots förmåga”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av test samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till test

 1. försök
 2. granskning
 3. hårtest
 4. kontroll
 5. kunskapskontroll
 6. prov
 7. prova
 8. prövning
 9. syna
 10. undersökning
 11. utprovning

Vilka ord betyder nästan samma sak som test?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till test. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. examination
 2. experiment

Vad är motsatsen till test?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till test.

Vad betyder test?

 1. samling uppgifter  som prövar någons eller någots förmåga
 2. knippe av hår
 3. prov, att på ett strukturerat sätt utvärdera förmåga eller kunskap
 4. försök, något man gör i huvudsak för att prova hur det fungerar och hur resultatet blir, experiment
 5. hårtest, hoptovad hårlock, hårtuss

Hur böjs test?

 1. test
 2. testar
 3. testarna
 4. testarnas
 5. testars
 6. testen
 7. testens
 8. tester
 9. testerna
 10. testers
 11. testet
 12. testets
 13. tests

Hur kan ordet test användas?

Följande exempelmeningar visar hur test kan användas.

 1. de som sökte jobbet fick genomgå ett test
 2. den nya bilmodellen hade bra resultat på testet

Hur används ordet test i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet test används i vanlig text.

 1. Bevis på negativt test eller tillfrisknandebevis omfattas inte av de nya reglerna.
 2. Nu i veckan har man gjort ännu ett test inom virkesvärlden.
 3. I början av oktober meddelade Linde dock att Aegirbio bara sålt drygt en miljon tester till Asien via Nowmed.
 4. Aegirbios vd Martin Linde har i augusti beskrivit det som att man ”fram till dags datum sålt tester för ca 900 miljoner”, och har i en intervju med Dagens industri beskrivit ordrarna som ”vattentäta”.
 5. Det är ingen barnlek att komma in i Kina, men i mellandagarna ska de svenska vallateamen förhoppningsvis få komma dit och göra tester i OS–snön.
 6. Igenomix har tester som ger IVF–kliniker möjlighet att undersöka och välja embryon innan en graviditet inleds.
 7. Däremot visar erfarenheter från Storbritannien och Israel att skyddseffekten på befolkningsnivå ökar väldigt snabbt – på bara någon vecka – baserat på hur många som sedan testar positivt för sjukdomen, menar han.
 8. Men vem sitter och säger ”höj ljudet” när det kan regleras på ratten, fem millimeter från tummen? När jag testar känns det som om det växer upp en dumstrut på huvudet.
 9. Vi inledde testet med Windows 11 Insider Build 22000.
 10. I ett försök att normalisera Norge efter ett och ett halvt år med några av världens tuffaste pandemirestriktioner tar norska myndigheter nu ett steg mot att ta bort regler om karantän och tester vid inresa till landet.
 11. I England gör No Dig–odlaren Charles Dowding regelbundet tester där han odlar exakt samma grödor i en grävd och i en ogrävd bädd, och finner varje gång att den ogrävda bädden ger större skördar.
 12. När många av oss testat oss några gånger under coronapandemin har testen närmast blivit vardag för gränspendlaren Fredrica Bornstedt i Jössefors utanför Arvika.
 13. Plocka flaskorna i hyllan, skanna in och betala själv utan hjälp av personalen – nu testar Systembolaget självutcheckning.
 14. Bolaget testar och tänjer gränser – utan kravet att det ska gå att omvandla till positivt kassaflöde per omgående.
 15. Forskargruppen har inte byggt en hel cell och inte ens en hel anod, utan endast utfört tester på en mindre del av anodmaterialet.
 16. Telefonen skulle i så fall förlita sig helt och hållet på trådlös laddning, vilket Ny Teknik spekulerade om i vårt test av Iphone 12 Mini.
 17. Ericsson, Deutsche Telekom och Samsung genomförde under sommaren 2021 ett test av tekniken, från ändpunkt till ändpunkt.
 18. När en ny servostyrningsmodul underkändes i ett test tog det ingenjörerna på Integrated Micro–Electronics åtta månader att fastställa orsaken och hitta en lösning.
 19. I det första testet vi gjorde var bilen trygg och behaglig i stadstrafik, men nu har det blivit dags att ta sig bort från 08–området för att se hur Audin kan axla manteln som familjebil.
 20. Att eleverna får med sig ett test hem från skolan underlättar för både dem och föräldrarna, och hindrar en ojämlikhet i testningen mellan olika delar av staden och olika socioekonomiska grupper, menar hon.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är undersökning en synonym till test. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.