Synonymer till teve

Vi känner till 2 synonymer till teve. Ordet teve är en synonym till tv och dumburk och kan bland annat beskrivas som ”kortform för television”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av teve samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till teve

 1. dumburk
 2. tv

Vad är motsatsen till teve?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till teve.

Vad betyder teve?

 1. kortform för television
 2. kortform för televisionsapparat

Hur kan ordet teve användas?

Det saknas exempel på hur teve kan användas.

Hur används ordet teve i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet teve används i vanlig text.

 1. Hörde åskan komma inrullande från havet och såg Sommarmorgon på teve.
 2. Det var något man såg på teve bara.
 3. Nyheterna följer hon via internet, radio och teve.
 4. Det hela är ett intrikat grupparbete där det händer saker varje minut och där varje åtgärd sätter igång en dominoeffekt, ungefär som i ett avancerat lekprogram i teve.
 5. Samsung hoppas att den nya modellen Sero – som anpassar bilden efter tevens horisontella eller vertikala position på samma sätt som en mobiltelefon – ska attrahera en yngre generation tv–köpare.
 6. Men om han bemödat sig om att fråga så hade jag kunnat berätta att bara den här veckan är jag med i två direktsändningar i teve, en radioinspelning, två scenframträdanden.
 7. Formel 1–loppet direktsändes på teve rakt in i svenska vardagsrum och gillestugor, precis som Björn Borgs tennismatcher och Ingemar Stenmarks åk i backarna.
 8. För den som inte får nog av True crime–serier på teve och andra dokumentära skildringar av kriminalitet finns möjligheten att ge sig ut på Göteborgs gator och ta del av stadens blodiga historia.
 9. Den överlägset mest använda musiken av honom för film och teve är pianostycket ”Claire de lune” och det mest kända lånet är John Williams musik till den första episoden av ”Star wars”.
 10. I en artikel på den statligt kontrollerade tevens sajt på onsdagen anklagar Iran istället USA för samma sak.
 11. – Hon brukade säga att familjen var perfekt för teve och återkom ofta till att de skulle bli större än realityshowen Kate Plus 8, berättar Lambert i intervjun.
 12. – Jag satt i lugn och ro och såg på teve när smällen kom och den var inte lika hög som den som riktades mot polishuset härom dagen, säger ett ögonvittne som bor nära polishuset till DN.
 13. Jag tänker på det där med is och balans när jag tittar en stund på konståknings–EM i teve.
 14. Resultatet visade att de som följde nyheterna via teve, dagstidningar, radio eller nyhetssajter på nätet fick goda kunskaper om politik till skillnad från dem som enbart följde nyheterna via sociala medier.
 15. – Jag satt och såg på teve när jag hörde en smäll som från en riktig bomb och nu är det fullt med polisbilar som blockerar ingången till polishuset.
 16. Bandet spelades upp av israeliska tevens andra kanal i ett femton minuter långt inslag på måndagen.
 17. Jo, skulle tro att jag redan vet det, en skådespelare jag sett på film och teve sen 70–talet.
 18. Alla hade varsin liten teve bredvid datorn.
 19. En regeringstalesman säger till ungersk press att budskapet från väljarna är mycket tydligt och att regeringen nu är skyldig att agera i dess anda och i ett tal i ungersk teve på söndagskvällen nämnde Orbán inte att resultatet var ogiltigt.
 20. Jag har hållit hjärtat och hjärnan igång under ett långt yrkesliv, från Vimmerby Tidning till Dagens Nyheter, från manuell skrivmaskin till teve och internet.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tv en synonym till teve. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet teve

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet teve.

Bild med texten teve