tidigarelägga

Tidigarelägga kan beskrivas som ”förlägga till ett tidigare tillfälle”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tidigarelägga samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till tidigarelägga?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till tidigarelägga.

Vad är motsatsen till tidigarelägga?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tidigarelägga.

Vad betyder tidigarelägga?

 1. förlägga till ett tidigare tillfälle

Hur böjs ordet tidigarelägga?

 1. tidigarelagts
 2. tidigarelägg
 3. tidigarelägga
 4. tidigareläggas
 5. tidigarelägger

Hur kan ordet ordet tidigarelägga användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet tidigarelägga i svenska tidningar?

 1. På tisdagen öppnade också Folkhälsomyndigheten för att regionernas vaccinering mot covid–19 kan behöva tidigareläggas för viss vårdpersonal.
 2. Efter hårt tryck från flera medlemsländer meddelade EMA i förra veckan att beslutet skulle tidigareläggas.
 3. I och med det kraftiga virusutbrottet bland besättningar i landet fattade dock den nederländska staten beslut om att tidigarelägga förbudet till 2021.
 4. Där fanns sedan tidigare beslut om att hela minknäringen skulle avvecklas fram till 2024, men på grund av coronaspridningen har detta tidigarelagts till nästa år.
 5. Det finns mycket investeringar som ska göras och det vore ekonomiskt klokt att tidigarelägga dem.
 6. Hassan Diab sa också att den enda vägen ur landets djupa kris är att tidigarelägga de kommande parlamentsvalet.
 7. Maduro meddelade sedan att presidentvalet skulle tidigareläggas till maj 2018 och där utropades han som segrare.
 8. Men krisen händer i dag så hur ska företagen klara sig ens i tre veckor till? Paketet skulle behöva tidigareläggas.
 9. Det är även rimligt att tidigarelägga utbetalningarna av EU–stöd till lantbrukarna,” säger Lars Tysklind i ett skriftligt uttalande.
 10. Andra förslag från regeringen är att transportera foder från norra till södra Sverige, att tidigarelägga ordinarie EU–stöd till bönderna och att uppmana svenska konsumenter att köpa svenskt kött.
 11. Då ska man försöka tidigarelägga dygnet genom att äta tidigare måltider, undvika all form av ljus på kvällen och försöka få mycket solljus så tidigt på dagen som möjligt.
 12. – De får tillbaka pengar de legat ute med, så det är inte mer än rätt att vi gör allt vi kan för att tidigarelägga utbetalningar, säger Johan Schauman.
 13. Förlaget svarade med att tidigarelägga utgivningen med fyra dagar och under fredagsmorgonen sålde boken snabbt slut i ett stort antal bokhandlar i USA.
 14. Boken var tänkt att släppas tisdagen den 9 januari, men bokförlaget har nu valt att tidigarelägga sin release med fyra dagar.
 15. Bolaget överväger också att tidigarelägga utvecklingen av det stora Blackrod–projektet, som för närvarande ligger i malpåse.
 16. Enligt Cathrine Danin kan det inte uteslutas att en del hushåll kommer att tidigarelägga sitt bostadsköp för att inte omfattas av de nya amorteringskraven som träder i kraft den 1 februari.
 17. Den sydkoreanska elektronikjätten försökte i så fall upprepa numret från tidigare i år när den stal showen från konkurrenten LG Electronics G5–telefon genom att tidigarelägga lanseringen av Galaxy S7 med en månad.
 18. Det framgår av ett pressmeddelande som bolaget skickade ut på fredagen efter att den nya styrelsen beslutat att tidigarelägga publicering av bolagets resultat för det andra kvartalet.


Mer information om tidigarelägga och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.