Synonymer till tidigt

Vi känner till 2 synonymer till tidigt. Ordet tidigt är en synonym till arla och bittida.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tidigt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tidigt

 1. arla
 2. bittida

Vad är motsatsen till tidigt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tidigt.

Vad betyder tidigt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av tidigt.

Hur böjs tidigt?

 1. tidigt

Hur kan ordet tidigt användas?

Det saknas exempel på hur tidigt kan användas.

Hur används ordet tidigt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tidigt används i vanlig text.

 1. Samtidigt planerar Ryssland, enligt amerikanska underrättelser som rapporterats av Washington Post, en eventuell militär offensiv i Ukraina redan tidigt nästa år och är i färd med att mobilisera 175 000 soldater i närheten av den ukrainska gränsen.
 2. Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi vid Karolinska institutet, anser att det är för tidigt att spekulera i om omikron kan vara vägen ut ur pandemin.
 3. Leksand hamnade tidigt i underläge mot Färjestad.
 4. Så den som kommer med blinkande, neonfärgade strumpor hjälps inte av att vara tidigt ute.
 5. Anders Tegnell anser att det är för tidigt att dra några slutsatser om vad upptäckten av den nya coronavirusvarianten kan betyda för pandemin.
 6. Vid sitt andra försök 2007 drog han sig ur i ett tidigt skede.
 7. Den brittiska antiterrorpolisens chef i regionen sade tidigt på måndagen att passageraren tros ha tillverkat bomben.
 8. – Det är för tidigt att dra några slutsatser om det har någon koppling till att de här hålen har uppkommit, sade Jonas Bäckstrand till TT då om de nya fynden runt botten.
 9. Med ”Polcirkeln” återvänder Marklund till genren och låter handlingen förläggas till en liten stad i Norrbotten under tidigt 80–tal.
 10. – Vi visste tidigt att världen inte kommer att ingripa för att störta al–Assad.
 11. Händelsen inträffade tidigt på måndagsmorgonen.
 12. Redan tidigt på fredagskvällen hade polisen i Bergslagen fått in flera larm som senare kunde kopplas i hop med Halloween–firande.
 13. Han kom i kontakt med hiphopen redan som barn och började rappa tidigt.
 14. Men just vad det är för tillhyggen eller hur många det är, det är för tidigt att gå ut med nu, säger Andreas Nyberg.
 15. – Det är därför vi tidigt gick ut och bad folk att hålla sig inomhus, säger han.
 16. – Givet händelseförloppet är det naturligt att utreda om det kan vara en terrorhandling, men det är för tidigt att säga vad som kan kopplas till hans motiv, sa polischefen Øyvind Aas.
 17. – Det är viktigt att understryka att det är mycket vi ännu inte vet och att det är för tidigt att säga något om motivet.
 18. Microsoft lanserade Teams tidigt 2017 för att konkurrera med bland annat Slack på den snabbt växande collaboration–marknaden.
 19. Men det är för tidigt att säga något om orsaken, det måste inte nödvändigtvis vara ett brott bakom, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen i region Syd.
 20. Om det är så dödligt som man säger att det är – varför stoppar man inte flygen till Alperna? Jag insåg tidigt att dödligheten inte är så hög som andra säger.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är arla en synonym till tidigt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på tidigt