tidlöshet

Tidlöshet är synonymt med evighet och kan beskrivas som ”det att vara tidlös”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tidlöshet och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till tidlöshet

evighet

Motsatsord till tidlöshet

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tidlöshet.

Vad betyder tidlöshet?

  1. det att vara tidlös

Exempel på hur ordet tidlöshet kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet tidlöshet används i svenska tidningar

  1. Min förhoppning är att vi kan ta med oss ett minne av, och en lektion i, tidlöshet och stillhet från denna djupgående tragedi.
  2. Så stark är vanans makt kring en visdiktare vars tidlöshet länge tagits för given.
  3. Hon fick, med sitt utseende och sin värdiga utstrålning, honom att tänka på svenska skådespelare och han såg en tidlöshet från Greta Garbo till kvinnorna i Ingmar Bergmans filmer.
  4. Undantaget den surrealistiskt ljusröstade reggaefarbrorn Horace Andy, som också nu kommer in som en fläkt av tidlöshet och sänker det redan nedskruvade tempot ytterligare när han gör ”Angel” till ett under av dallrande stillhet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tidlöshet är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är evighet en synonym till tidlöshet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.