tidning

Synonymer till tidning

avis, avisa, blaska, dagstidning, lektyr, magasin, tidskrift, tidsskrift

Motsatsord till tidning

Det saknas motsatsord.

Vad betyder tidning?

 1. (nästan) dagligen utkommande skrift med aktuellt innehåll
 2. regelbundet utkommande publikation, ursprungligen i pappersform men kan numera även referera till publikationer på internet

Exempel på hur tidning kan användas

 1. han satte sig i fåtöljen för att läsa tidningen
 2. det står i tidningen att skolan ska läggas ner

Exempel på hur tidning används i svenska tidningar

 1. Menar tidningen att det ska gälla större rättigheter för nyanlända än för svenska medborgare och i så fall, hur länge?.
 2. För första gången på 17 år är det en majoritet av fotbollsklubbarna i italienska serie A som kan redovisa en ekonomisk vinst, enligt en sammanställning gjord av tidningen La Gazzetta dello Sport.
 3. Vi vill vända på ordningen och säga att utgångspunkten ska vara att man inte ska ha mobiltelefoner med i klassrummet, säger Ekström till tidningen.
 4. I tidningen Mashable skriver kritikern Angie Han att hundkaraktärerna är ”mycket mer tillgängliga för publiken, medan människorna bokstavligt talat är oförståeliga om man inte pratar japanska”.
 5. Facebook trumpetade ut sitt förlåt genom att sätta in helsideannonser i en rad stora brittiska och amerikanska tidningar.
 6. ” En text publicerad i tidningen Vox som listar anledningar till varför höga skatter, likt dem i Sverige, är bra för ett land och människorna som bor i det.
 7. Men så läser jag i tidningen Syre om att polisen verkar ha ändrat sina metoder vid utvisning, för att så snabbt som möjligt bli av med så många som möjligt.
 8. Det uppger tidningen Messaggero enligt Bloomberg News.
 9. Tidigare under måndagen har tidningen Bild rapporterat att den tyska regeringen övervägt att utvisa ryska diplomater.
 10. Samt ett antal nya tidningar.
 11. Hennes goda humör och snabba tanke var stora tillgångar i ett bångstyrigt gäng som skulle åstadkomma en ny typ av läsning i tidningen.
Källor

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är svale en synonym till förstuga?


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av tidning

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tidskrift en synonym till tidning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.