Synonymer till tidning

Vi känner till 8 synonymer till tidning. Ordet tidning är en synonym till tidskrift och tidsskrift och kan bland annat beskrivas som ”(nästan) dagligen utkommande skrift med aktuellt innehåll”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tidning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tidning

 1. avis
 2. avisa
 3. blaska
 4. dagstidning
 5. lektyr
 6. magasin
 7. tidskrift
 8. tidsskrift

Vad är motsatsen till tidning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tidning.

Vad betyder tidning?

 1. (nästan) dagligen utkommande skrift med aktuellt innehåll
 2. regelbundet utkommande publikation, ursprungligen i pappersform men kan numera även referera till publikationer på internet

Hur böjs tidning?

 1. tidning
 2. tidningar
 3. tidningarna
 4. tidningarnas
 5. tidningars
 6. tidningen
 7. tidningens
 8. tidnings

Hur kan ordet tidning användas?

Följande exempelmeningar visar hur tidning kan användas.

 1. han satte sig i fåtöljen för att läsa tidningen
 2. det står i tidningen att skolan ska läggas ner

Hur används ordet tidning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tidning används i vanlig text.

 1. Du tänker att fler tidningar och medier borde ta upp de viktiga frågor som ETC–tidningarna skriver om.
 2. Det gjorde att polisen snabbt kunna ringa in misstänkta mördare och tänkbara motiv, enligt tidningen.
 3. Enligt tidningens uppgifter kan kontraktstolkningsfrågan handla om en möjlig klausul eller fastställd transfersumma.
 4. I början på veckan meddelade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark till tidningen Dagens Samhälle att den kritiserade reformeringen av Arbetsförmedlingen fortsätter.
 5. Vi som läste Veckorevyn på 80– och 90–talet vet hur tidningens ogenerade tjockismobbning och bantningstips skapade kroppsångest i våra flickrum.
 6. Mats Martinell, medicinsk rådgivare till provtagnings– och smittspårningsenheten i Uppsala, säger till tidningen att man förväntar sig att de bekräftade fallen snart stiger till det dubbla.
 7. I tidningen Affärsvärldens årliga lönsamhetslista 1976 låg Gambro först av alla bolag i hela Sverige, med en avkastning på över 30 procent av det arbetande kapitalet.
 8. Enligt tidningen Autonews är det den sista etappens byggnad som ska hysa solid state–tillverkning.
 9. För att vi ska kunna knäcka gängkriminalitet och extremism måste vi ha en fungerade organisation, säger Josefson till tidningen.
 10. Men i dag kom beskedet – Högsta domstolen har beslutat att inte meddela prövningstillstånd när det gäller fallet om ”Lilla hjärtat”, vilket Norrköpings tidningar var först med att rapportera om.
 11. Anvisningen ska enligt tidningen skrivas in i regeringens nya riktlinjer för hårdare kontroll av vapenlicenser.
 12. Enligt tidningen The Wall Street Journal har utöver ett antal EU–länder även länder som Israel, Argentina, Brasilien, Colombia och Kanada utsatts för liknande bedrägeriförsök riktade mot ländernas myndigheter.
 13. – Det handlar till exempel om granskning av vårdgarantin, kömiljarden och de standardiserade vårdförloppen inom cancer, säger Heléne Berg till tidningen.
 14. – Vi har haft ett första förhör, ett delgivningsförhör, säger Håkan Larsson, inre befäl vid Malmöpolisen, till tidningen.
 15. Polisens tillslag skedde på fredagen, samma dag som tidningen tvingades ställa in sin pappersupplaga.
 16. – Jag förstår den upprördhet familjen känner och jag hoppas att det här är något oförståndigt busstreck av något slag, säger han till tidningen.
 17. Enligt tidningen Verdens Gang gäller undantag från karantänsreglerna för de som är fullvaccinerade samt besitter ett så kallat covidpass.
 18. Där kommer han, under onsdagen, att göra klart med den regerande mästarklubben City, uppger tidningen.
 19. Enligt häktningsframställan som tidningen hänvisar till finns risk för att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet.
 20. Minst femtio anställda vid Activision Blizzards högkvarter i Kalifornien planerar att strejka under onsdagen, enligt tidningen Washingston post.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tidskrift en synonym till tidning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.