Annons:

tidning

Synonymer till tidning

avis, avisa, blaska, dagstidning, lektyr, magasin, tidskrift, tidsskrift

Motsatsord till tidning

Det saknas motsatsord.

Vad betyder tidning?

 1. (nästan) dagligen utkommande skrift med aktuellt innehåll
 2. regelbundet utkommande publikation, ursprungligen i pappersform men kan numera även referera till publikationer på internet
Annons:

Exempel på hur tidning kan användas

 1. han satte sig i fåtöljen för att läsa tidningen
 2. det står i tidningen att skolan ska läggas ner

Exempel på hur tidning används i svenska tidningar

 1. Vi ska försöka få ut honom utan vapen, sade Patrik Ahlbom, befäl vid polisens ledningscentral, till tidningen.
 2. Barnen själva har även berättat att de förts till Sverige och sedan blivit inlåsta i lägenheter som sexslavar, skriver tidningen.
 3. Darling är mer än en tidning.
 4. När tidningen Dagens Samhälle rankade Sveriges rikaste kommuner för 2014 – kommuner med störst eget kapital per invånare – hamnade Härjedalen på plats 6 av 290.
 5. Det här blir svårt men inte omöjligt att reparera, säger lokala språkröret Anders Englesson (MP), till tidningen.
 6. Dels i förhoppningen att hitta vittnen, dels för att hjälpa patrullen som inte kunde ta sig tillbaka till stationen, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisen, till tidningen.
 7. Han beordrade också den statliga säkerhetspersonalen som vaktade de politiker som pekats ut att avlägsna sig från politikerna, skriver tidningen.
 8. Räddningsarbetare fick på lördagskvällen order om att inleda röjningsarbetet sedan polisens hundar inte längre markerade att det fanns någon överlevande kvar under massorna, skriver den marockanska tidningen Medias 24.
 9. Enligt Odebrecht ska Temer ha frågat honom om ”finansiellt stöd” 2014 och fått motsvarande närmare 27 miljoner kronor, enligt tidningen Veja.
 10. Det skriver tidningen Ny Teknik med hänvisning till flera kinesiska tidningar, både statsägda och fristående.
 11. Danska tidningen Politiken är en av flera tidningar som påpekar att den svenska gränsen för rattfylleri är lägre än i flera andra länder.
 12. Året därefter fortsatte man att expandera genom att köpa Länstidningen i Östersund och under 2008 tillkom även Dalarnas Tidningar som innefattar fem lokala tidningar, där­ibland Borlänge tidning.
 13. Samtidigt ska flera tidningar läggas ner till förmån för ortens största tidning, vilka i sin tur görs om till gratistidningar med en minskad utgivningstakt.
 14. I dag kostar Mittmedias tidningar runt 35–40 procent mer än våra tidningar, och om tidningarna samtidigt blir sämre så blir folk benägna att tycka det är dyrt, och säga upp sina prenumerationer.
 15. I artikeln anklagar hon två av de tidningar hon jobbat på, Skaraborgs Läns tidning och Skövde Nyheter, för att systematiskt mörka och vinkla nyheter – för att inte gynna SD.
Källor
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av tidning

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tidskrift en synonym till tidning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.