tidningar

Tidningar är synonymt med press.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tidningar och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till tidningar

press

Motsatsord till tidningar

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tidningar.

Vad betyder tidningar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av tidningar.

Böjningar av tidningar

 1. tidningar

Exempel på hur ordet tidningar kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet tidningar används i svenska tidningar

 1. – Medan tidningar, tv och radio redan är under statlig kontroll så har sociala medier varit relativt fritt.
 2. Att lansera tidningar och arrangera events i syfte att sälja ytterligare mer kläder (som ingen efterfrågat) framstår i det läget som minst sagt tondövt.
 3. Min vän Ulf Lundkvist (som ritar och målar till de här texterna så ofta han kan) brukar titta i gamla tidningar och hittar ibland sanningar som bara glömts bort.
 4. Både Thomas Peterssohn och Christer Björkin har en bakgrund på Talentum, som gav ut Ny Teknik och Affärsvärlden med flera tidningar innan Alma Talent bildades.
 5. Även om man själv aldrig varit intresserad av att läsa tidningar med titlar som ”Handjobs”.
 6. Kolla affärspress, tidningar och alla andra uppgifter om bolaget du kan hitta för att se vad företaget har på gång.
 7. Under påskhelgen publicerade amerikanska tidningar detaljerade beskrivningar av hur Trump vilat sig genom coronakrisen.
 8. Under frågestunden efteråt kallade Donald Trump flera gånger medierna för ”fake news” och sade att han hoppades att tidningar, framför allt New York Times, skulle tvingas stänga ner i framtiden.
 9. Runt om i landet berättar österrikiska tidningar om rejäla köer vid affärerna.
 10. Personer som återvänder till huvudstaden Peking efter resa kommer hädanefter att tvingas till karantän i två veckor, rapporterar en av Kinas statliga tidningar.
 11. Men som tyska tidningar påpekar har fastigheten en kontroversiell historia.
 12. Demonstrationen följer på ett uppmärksammat mord tidigare i veckan, där en 25–årig kvinna mördades, varpå explicita bilder av hennes kvarlevor publicerades i mexikanska tidningar.
 13. Precis som arbetarrörelsen skapade försäkringsbolag, folkets hus, tidningar, bostäder och andra rörelser och företag på 1930–talet.
 14. Flera andra tyska tidningar tar upp Instagram–storyn samtidigt som de skriver att Forsbergs framtid i klubben ser allt mer osäker ut.
 15. Andra tidningar har kunnat rapportera om viruset relativt ocensurerat.
 16. Starmer fick för övrigt kvällens kanske största applåd i Liverpool när han gick till attack mot flera brittiska tidningar och sade att han inte kommer att låta sig intervjuas av The Sun under de närmaste månaderna.
 17. Ägnar inte de sig också åt en sorts propaganda? Förekommer inte tendentiös rapportering och nyhetsankor i etablerade svenska tidningar och etermedier?.
 18. Svenska Dagbladet är en av de tidningar som av Kinas ambassad fått ta emot kritik mot redaktionens bevakning av Kina.
 19. Flera katolska tidningar talar om extremt dålig tajming för Ratzingers och Sarahs bok.
 20. Dessutom har Harry och hon haft mage att stämma brittiska tidningar som begått övertramp.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tidningar är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är press en synonym till tidningar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.