tidningsartikel

Tidningsartikel kan beskrivas som ”artikel i en tidning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tidningsartikel och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till tidningsartikel

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till tidningsartikel.

Motsatsord till tidningsartikel

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tidningsartikel.

Vad betyder tidningsartikel?

 1. artikel i en tidning

Exempel på hur ordet tidningsartikel kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet tidningsartikel används i svenska tidningar

 1. En tidningsartikel kan exempelvis utgå från fakta men ändå resultera i negativa kommentarer.
 2. Rätt länge vilar filmen på voice–over, e–post, brev, tidningsartiklar i tryck och på skärm.
 3. I tidningsartiklar är regissör för den vanligaste varianten, men även till används mycket.
 4. – Jo, sa den gamle reportern, du skriver ett manuskript till en jättestor tidningsartikel som är full med fel.
 5. Det finns inköpslistor och tidningsartiklar.
 6. ”När det gick bra, läste jag tidningsartiklar och de kallade mig Romelu Lukaku, den belgiske anfallaren.
 7. Analysen har ett särskilt fokus på vilka bilder som illustrerar tidningsartiklarna.
 8. Jag står utanför raketlaboratoriet som var basen för hobbyingenjörens projekt och ubåtar som ofta blev föremål för böcker, dokumentärer och tidningsartiklar.
 9. Det handlar om skärmdumpar som Granskning Sverige har publicerat från olika tidningsartiklar, vars innehåll nätverket ogillar.
 10. Tårdrypande berättelser i ”Så mycket bättre”, tidningsartiklar om att förvandla negativa tankar till drivkraft, motivationsintervjuer med Kay Pollack i ”Framgångspodden”.
 11. Det tror vi beror på lägre arbetslöshet och att man inte är lika otrygg som man var under invandringsvågen 2015, då varje tidningsartikel i Sverige handlade om flyktingkrisen.
 12. Bakom terror och terrorister finns trädgårdsmästare, säger han, och beskriver dessa som personer som genom bland annat tidningsartiklar göder terrorn.
 13. Politikern och skribenten Lord Altrincham gick till angrepp mot drottningen och kungahuset i en tidningsartikel och menade att regenten och kungahuset var en förlegad institution.
 14. Tänk dig, bara att jag gillade och delade tidningsartiklar och inlägg som andra skrev har fått jättestora konsekvenser.
 15. Han citerar en tidningsartikel som den store mannen skrev redan 1930.
 16. Kameran far över handskrift, maskinskrift, tidningsartiklar, klotter på servetter och till och med ristningar i en skolbänk – grafologerna är liksom viktigare för utredningen än snutarna.
 17. Enligt egen utsago fick Akerman idén till denna film efter att ha läst en tidningsartikel om ranchägare som jagade mexikaner som illegalt tog sig in i USA.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tidningsartikel är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.