tidpunkt

Vi hittade 4 synonymer till tidpunkt. Ordet tidpunkt är en synonym till tillfälle och stund och kan bland annat beskrivas som ”bestämt ögonblick, tillfälle”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tidpunkt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till tidpunkt?

 1. klockslag
 2. punkt
 3. stund
 4. tillfälle

Vad är motsatsen till tidpunkt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tidpunkt.

Vad betyder tidpunkt?

 1. bestämt ögonblick, tillfälle
 2. en viss punkt i tiden
 3. ett specifikt klockslag

Hur böjs ordet tidpunkt?

 1. tidpunkt
 2. tidpunkten
 3. tidpunktens
 4. tidpunkter
 5. tidpunkterna
 6. tidpunkternas
 7. tidpunkters
 8. tidpunkts

Hur kan ordet ordet tidpunkt användas?

 1. de letade efter en lämplig tidpunkt för mötet

Hur används ordet ordet tidpunkt i svenska tidningar?

 1. Lagkaptenen Kalis Loyd ansåg dock att det var etiskt och moraliskt fel att spela EM–kvalet just vid den här tidpunkten.
 2. Folkhälsomyndigheten kommer nu också att utfärda rekommendationer för att munskydd ska användas i kollektivtrafiken under vissa tidpunkter.
 3. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att munskydd bärs i kollektivtrafik under vissa tidpunkter där trängsel inte kan undvikas.
 4. ● Folkhälsomyndigheten rekommenderar att munskydd bärs i kollektivtrafik under vissa tidpunkter där trängsel inte kan undvikas.
 5. När bokade konsumenten resan/boendet, var det vid den tidpunkten känt att det fanns risk för smittspridning?.
 6. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt, öppettiderna anpassas och verksamheterna erbjuder digitala alternativ.
 7. Det är inte för alla, men till rätt patienter och vid rätt tidpunkt, tidigt i förloppet, kan det ha effekt, säger Hilmir Ásgeirsson.
 8. Där rätt åtgärder ska sättas in på rätt plats vid rätt tidpunkt, säger Löfven.
 9. Under de första nio månaderna i år uppgår Amazons omsättning till 260,5 miljarder dollar, en ökning från 193 miljarder dollar vid motsvarande tidpunkt i fjol.
 10. Vid den tidpunkt då vi nationaliserade oljan 2005 var den (årliga) oljeinkomsten knappt tre miljarder bolivianos (ungefär 3,8 miljarder svenska kronor).
 11. Vid tidpunkten hade SD varken någon makt i riksdagen eller i EU–parlamentet.
 12. Även STF har ett mycket positivt bokningsläge inför vintersäsongen, där de flesta av deras fjällboenden är bättre bokade än vid samma tidpunkt förra året.
 13. Rehabiliteringskedjan infördes 2008 och innebär att Försäkringskassan prövar den sjukes arbetsförmåga vid fasta tidpunkter.
 14. Gyllene grynings politiska framgångar i Grekland var som störst vid tidpunkten för mordet på Fyssas.
 15. De har ett antal åtaganden och givna tidpunkter då förändringarna ska vara genomförda.
 16. – Vi ska göra vad vi kan för att det ska bli en returmatch utan att fastställa tidpunkten för det, säger Pettersson.
 17. När utvecklingen upplevs ännu mer utmanande, med komplexa produkter och fler lanseringsdatum till en lägre budget, måste medarbetarna få rätt information vid rätt tidpunkt.
 18. Den tilltänkta tidpunkten för öppnandet är just nu beskriven som i början av vintern.
 19. – Det handlar om att anpassa den fysiska miljön, möblera om i klassrummet, hålla avstånd i matsal och bibliotek, schemalägga så att elever inte börjar skolan och har rast vid samma tidpunkt.
 20. Sedan dess har antalet som dör till följd av viruset minskat kraftigt, om än vid olika tidpunkter.


Mer information om tidpunkt och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tillfälle en synonym till tidpunkt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.