Synonymer till tiggare

Vi känner till 2 synonymer till tiggare. Ordet tiggare är en synonym till luffare och bettlare och kan beskrivas som ”person som (huvudsakligen) livnär sig på att tigga”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tiggare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tiggare

 1. bettlare
 2. luffare

Vad är motsatsen till tiggare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tiggare.

Vad betyder tiggare?

 1. person som (huvudsakligen) livnär sig på att tigga

Hur böjs tiggare?

 1. tiggare
 2. tiggares
 3. tiggarna
 4. tiggarnas

Hur kan ordet tiggare användas?

Det saknas exempel på hur tiggare kan användas.

Hur används ordet tiggare i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tiggare används i vanlig text.

 1. Birli berättar om hur hon nyligen drabbades av panik då en tiggare närmade sig henne på en parkering i hemstaden.
 2. Och vem bär ansvaret för den påstådda juldöden om inte PK–eliten, invandrarna, kulturmarxisterna, judarna, batikhäxorna, tiggarna, George Soros, muslimerna och landsförrädarna.
 3. En tiggare sträcker fram handen.
 4. Partistyrelsen motsätter sig ett nationellt förbud men skriver att KD anser att tiggeri inte är en långsiktig lösning på fattigdomen och att problemen måste lösas i tiggarnas hemländer.
 5. Det sitter tiggare på gatorna i Oslo.
 6. Under en semester i huvudstaden Kairo publicerade Mona al–Mazbouh ett filmklipp på Facebook där hon bland annat kallade egyptierna för ”världens smutsigaste folk”, egyptiska män för ”tiggare och hallickar” och kvinnorna för ”horor”.
 7. I dokumentärserien ”Vi kallas tiggare” följde hon rumänska tiggare på svenska gator.
 8. Det kan vara en kommun som har fem tiggare, men som lägger all juridisk kompetens de har på att plöja genom hela rättsystemet för att förbjuda dem.
 9. Finansminister Magdalena Andersson (S) uppmaning att inte ge till tiggare för att inte riskera att bidra till människohandel delas inte av demokrati– och kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).
 10. Den som ger pengar till tiggare riskerar att understödja människohandel.
 11. Senast splittringen blev tydlig var i frågan om hur hårt partiet ska gå fram mot stadens tiggare.
 12. De nya reglerna var ett sätt för politiker att försvåra möjligheterna för tiggare i tunnelbanestationerna.
 13. – Det har det absolut, men framförallt har hela samhällsklimatet skiftat mot en hårdare syn på tiggare och migranter i allmänhet.
 14. Han nämner att om en tiggare blir påhoppad kan det tas till intäkt för att alla hatar tiggare – medan det inte nämnts ett ord om de tusentals personer som bidrar till att tiggare som kommer från eländiga förhållanden får ett bättre liv.
 15. I en rubrik kallades mannen till en början tiggare, vilket lett till en omfattande debatt i kring begreppet och hur det används.
 16. Därför uppdaterade vi rubriken i den första artikeln och ändrade från tiggare till tiggande.
 17. En tiggare eller en papperslös föreslår jag, men så berättar hon att regissören Karl Dunér försökt övertala henne att spela Winnie i Samuel Becketts pjäs ”Lyckans dar”.
 18. ” Jag dolde ansiktet bakom mitt hår medan kvinnan fortsatte muttra om tiggare som inte respekterar andras integritet.
 19. Under inspelningen är Musse med och motar bort en romsk tiggare som med sin blotta närvaro anses störa en bildskön stadsvy.
 20. På motsvarande vis motiveras förbud mot tiggare, och så vidare.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är luffare en synonym till tiggare. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?