till

Vi hittade 2 synonymer till till. Ordet till är en synonym till åt och mot och kan bland annat beskrivas som ”ytterligare”. Ordet används i uttrycket ”till och med (t.o.m.)” som betyder ”även, så mycket som; så länge som”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av till samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till till?

 1. mot
 2. åt

Vad är motsatsen till till?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till till.

Vad betyder till?

 1. ytterligare
 2. anger inträdande handling
 3. i riktning mot, fram till
 4. som, för
 5. åt

Hur används ordet till i uttryck?

 1. till och med (t.o.m.) = även, så mycket som; så länge som
 2. till exempel (t.ex.) = som ett exempel, exempelvis

Hur böjs ordet till?

 1. till

Hur kan ordet ordet till användas?

 1. Ta en kaka till!
 2. hon skrattade till när hon såg hans maskeradkostym
 3. han ryckte till när hon klappade honom på axeln
 4. de ska resa till landet på fredag
 5. han stannar till i morgon
 6. hon är mor till fyra barn

Hur används ordet ordet till i svenska tidningar?

 1. Fonden har sedan investerat stora summor i ett företag, Bright House, som sålde hushållsprodukter till låginkomsttagare till skyhöga räntor – upp till 99,9 procent – vilket gjorde att varorna i slutändan ostade många gånger mer än de gjort från början.
 2. Damkronorna blev strandade långt innan de kom till solen och värmen i Florida.
 3. Det hade dock börjat bra för Hammarby i matchen, där endast ära, tabellplaceringar och seedning i lottningen till svenska cupens gruppspel stod på spel.
 4. – En skön känsla att springa till fansen, fira med dem och se glädjen i deras ögon också, säger Marcus Danielsson, 28–årig mittback och lagkapten i Sundsvall.
 5. – Det höll på att falla någon tår där när man tänkte att det här nog var sista gången man skulle få höra sin ramsa i AIK, sade Ishizaki till TT.
 6. I ett uttalande till reportrar i Tokyo sa Japans premiärminister Shinzo Abe att han välkomnade Donald Trumps besök i Japan och att de båda ”kommer att göra bandet mellan de båda länderna ännu starkare”, skriver Jiji press.
 7. Den enda chansen till löneutveckling är att sluta och komma tillbaka, säger en av operationssköterskorna.
 8. När vi ringde till Karolinska och frågade om operationstid sa de ”vi har inga resurser”.
 9. På hedersläktaren satt stadens store son Zlatan Ibrahimovic, Manchester United, och tittade på när allsvenskan 2017 skulle läggas till handlingarna hemma mot Häcken inför 19 123 åskådare.
 10. Prinsen är sonson till Saudiarabiens förste regent och son till en finansminister.
 11. Där vi finner att misstag begåtts agerar vi snabbt för att rätta till saker och underrättar berörda myndigheter”.
 12. – Det är bara rykten, det finns inget där, har Ross sagt till affärskanalen CNBC.
 13. Men Kerim Mrabti kom tillbaka i förtid från sin lårskada – och på söndagen var det 23–åringen som säkrade kvalbiljetten till Europa League.
 14. – Under åren 2006 till 2016 har både antalet operationer och antalet personer som strukits eller fått skjuta fram operationen ökat, så andelen har inte ökat.
 15. Sverige kommer bland annat att prioritera frågan om att ambitionen i ländernas klimatarbete ska öka över tid, och att de globala översyner som ska ske utformas på ett sätt som leder till att ambitionerna höjs.
 16. Nu bor hon strax söder om den hälsingska orten i en övergiven skola som hon delvis har byggt om till en inspelningsstudio.
 17. Men resan till det att hon fick rätt behandling har varit lång.
 18. Skytten sköts till döds under en polisjakt.
 19. Östersundsspelarna har haft ett par intensiva dagar, från bortamatchen mot Athletic Bilbao i torsdags till Stadsparksvallen i Jönköping.
 20. Det var ”ganska praktiskt” att göra så, säger han till SVT, som samarbetat med TT och ytterligare 90 medieföretag om läckan.


Mer information om till och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är åt en synonym till till. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.