Synonymer till till

Vi känner till 2 synonymer till till. Ordet till är en synonym till åt och mot och kan bland annat beskrivas som ”ytterligare”. Ordet används i uttrycket ”till och med (t.o.m.)” som betyder ”även, så mycket som; så länge som”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av till samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till till

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet till och kan ofta användas istället.

 1. mot
 2. åt

Vad är motsatsen till till?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till till.

Vad betyder till?

 1. ytterligare
 2. anger inträdande handling
 3. i riktning mot, fram till
 4. som, för
 5. åt

Hur används ordet till i uttryck?

 1. till och med (t.o.m.) = även, så mycket som; så länge som
 2. till exempel (t.ex.) = som ett exempel, exempelvis

Hur kan ordet till användas?

Följande exempelmeningar visar hur till kan användas.

 1. Ta en kaka till!
 2. hon skrattade till när hon såg hans maskeradkostym
 3. han ryckte till när hon klappade honom på axeln
 4. de ska resa till landet på fredag
 5. han stannar till i morgon
 6. hon är mor till fyra barn

Hur används ordet till i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet till används i vanlig text.

 1. Det är ett av de snabbaste sätten att gå från noll till en riktig, värdefull produkt, säger Noel Rappin, medförfattare till boken Programming Ruby 3.
 2. – Var beredd på cybersäkerhetsfrågor kopplade till faktisk risk, säger Jay Ferro, informations– och teknikchef på Clario.
 3. Och misstänker vi att ändamålet är att bilda fraktioner är det inte rätt grund för att bli medlem, säger Tobias Baudin till TT.
 4. Jag har ställt ett par frågor till Malin Berlin, International Sales Executive på Live Shopping–företaget Streamify.
 5. Ni har säkert också behövt påminna er om detta när ni är inne på final_v7 på er gulliga lilla casefilm som skräddarsys till någon obskyr kategori i en tävling någonstans ute i Europa.
 6. Istället kommenderades han till sin arbetsplats för att fungera som reservförare.
 7. Sedan tvingade de till sig alla mobiler och surfplattor som fanns i butiken.
 8. Sverige kommer att skicka ett tiotal svenska Leopard 2–stridsvagnar till Ukraina.
 9. Det går ett förväntansfullt sus genom de församlade när Gunnar Hökmark hälsar välkommen till måndagsmötet på Norrmalmstorg, och säger att det är dags för Tymur att sjunga.
 10. – Jag tror alla som någon gång jobbat med Isabella förstår det självklara beslutet att göra henne till partner och byråchef, hon är en av de mest klarsynta, strategiska och genomtänkta personer jag mött.
 11. Det är ett nytt tredjepartstillägg till Word, kallat Ghostwriter, som innebär att en användare kan ställa frågor till Chat GPT i ett sidofält och där innehållet som genereras av chattboten visas direkt i dokumentet de arbetar med.
 12. Han fortsatte att söka kontakt med henne och föreslog att de gemensamt skulle gå i samtalsterapi för att försöka lösa deras konflikter, vilket kvinnan gick med på till en början.
 13. En 15–årig pojke har gripits på sannolika skäl misstänkt för mordet på den 15–åriga pojken som sköts till döds på en restaurang i Skogås i södra Stockholm i lördags.
 14. Kina manar till lugn och svarar att landet inte kränker andra länders luftrum.
 15. En dramatisk omvändning väntar då även Turkiet – oppositionen vill återupprätta relationerna till EU och USA, samt bryta Erdogans grepp över parlamentet.
 16. Karen Green, som arbetar med kosmetisk tatuering, ska använda pengarna till att få fart på sin nystartade firma, skriver Business Insider.
 17. – Vi märkte att det finns ett stort behov bland läsarna att dels samla tipsen på ett ställe och dessutom kunna sortera dem utifrån de strömningstjänster man har tillgång till.
 18. Drivkraften bakom artisteriet har varit kärleken till det engelska språket och ordförrådet.
 19. Först 2010 lyckades hon tjata till sig en utredning som visade att hon har diagnosen adhd – och plötsligt förstod hon varför hon fick stryk som liten.
 20. Styrel är den allra sista åtgärden att ta till om elen inte räcker.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är åt en synonym till till. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet till

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet till.

Bild med texten till