till bords

Till bords kan beskrivas som ”till bordet; för att äta”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av till bords samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till till bords?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till till bords.

Vad är motsatsen till till bords?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till till bords.

Vad betyder till bords?

  1. till bordet; för att äta

Hur böjs frasen till bords?

  1. till bords

Hur kan frasen frasen till bords användas?

Det saknas exempel.

Hur används frasen frasen till bords i svenska tidningar?

  1. Fotbollens finfolk satt till bords på Hovet, men en av kvällens huvudattraktioner – mottagaren av herrfotbollens finaste utmärkelse – hade fått förhinder.
  2. Han är på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i mordet i Rinkeby den 8 januari då en man sköts i huvudet när han satt till bords på en pizzeria.
  3. Klockan sex på måndagskvällen satte sig två högt uppsatta sydkoreanska representanter till bords med Nordkoreas ledare Kim Jong–un i Pyongyang.
  4. Just detta att man kan gå mycket nära, ja kliva in och nästan sätta sig till bords i ”Fanny och Alexander”, tycker jag ger en extra förståelse för kostymskaparkonsten.
  5. Så det var nog tur att Blair och Bush satte sig till bords instängda på Downing street, utom syn– och hörhåll – många av plakaten höll inte direkt en aptitretande ton, iocensurerat förakt för ”kriget mot terrorismen”.


Mer information om till bords och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.