Synonymer till tillbakadragen

Vi känner till 11 synonymer till tillbakadragen. Ordet tillbakadragen är en synonym till förbehållsam och lågmäld och kan bland annat beskrivas som ”försynt, blyg”. Ordet är motsatsen till uppseendeväckande.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tillbakadragen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tillbakadragen

 1. blyg
 2. blygsam
 3. förbehållsam
 4. förlägen
 5. försiktig
 6. försynt
 7. lågmäld
 8. modest
 9. reserverad
 10. skygg
 11. tillknäppt

Vilka ord betyder nästan samma sak som tillbakadragen?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till tillbakadragen. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tystlåten
 2. anspråkslös
 3. eftertänksam
 4. aktsam
 5. förtegen

Vad är motsatsen till tillbakadragen?

 1. uppseendeväckande

Vad betyder tillbakadragen?

 1. försynt, blyg
 2. (om person/lighet/) som inte gärna vistas bland folk och inte gärna tar initiativ och ogillar att stå i centrum i sociala sammanhang, eller som inte tycker om att ta kontakt med folk i någon större utsträckning

Hur böjs tillbakadragen?

 1. tillbakadragen
 2. tillbakadraget
 3. tillbakadragna
 4. tillbakadragne

Hur kan ordet tillbakadragen användas?

Följande exempelmeningar visar hur tillbakadragen kan användas.

 1. han är tyst och tillbakadragen

Hur används ordet tillbakadragen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tillbakadragen används i vanlig text.

 1. Han var då en ganska tillbakadragen och tystlåten kille som inte gjorde så mycket väsen av sig i klassrummet.
 2. – Trifonov har varit väldigt tillbakadragen när det gäller att tala med normala massmedier.
 3. Han gick från tillbakadragen tjänsteman till rikskändis som talesperson på Folkhälsomyndighetens pressträffar under coronavåren.
 4. al–Shammari har sedan dess undvikit att svara på mediefrågor och även varit tillbakadragen från offentligheten.
 5. Allt går lite snabbare för honom medan jag kanske är mer tillbakadragen och strategisk, berättar Aleyna Kaya.
 6. Fyra cypriotiska värdepappersbolag, som även varit verksamma i Sverige, har fått sina tillstånd tillbakadragna av cypriotiska tillsynsmyndigheten Cysec, skriver Finansinspektionen (FI) i ett pressmeddelande.
 7. Även om förväntningarna var enorma fanns också en del tvivel på de blyga och tillbakadragna 19–åringarna från Sverige.
 8. I sin tredje match sedan han kom till Milan, den första från start hemma på San Siro, hade Zlatan Ibrahimovic en tillbakadragen roll.
 9. Även om jag inte sådär plötsligt blommat ut som en ny människa kan jag vara tillbakadragen och ganska blyg.
 10. – Jag kunde själv känna under idrotten i skolan att killarna försökte dominera och risken då är att man som tjej blir mer tillbakadragen, men här är fokus på dem, säger en av ledarna, Wilma Nordström.
 11. När hon fyllde 60 år skickade Fredriksson en hälsning till fansen, från sitt tillbakadragna liv.
 12. Men samtidigt tycks de två redan sedan länge ha haft tillbakadragna roller.
 13. – Han är ganska tillbakadragen, samtidigt som han också vill vara sin egen person och inte "Maggans son".
 14. – Privat är jag tillbakadragen på många sätt.
 15. ”Att stå rakt med axlarna tillbakadragna innebär att man skapar en ark som skyddar världen från syndafloden, att vägleda sitt folk genom öknen efter att de flytt tyranni, och att ta sig bort från det bekväma hemmet och landet… Det innebär att axla korset.
 16. Vi har haft många spelare som normalt sett kanske har varit tillbakadragna, men som verkligen har vuxit personlighetsmässigt med Lagkamrat.
 17. – Det skiljer sig från till exempel Kuwait och Oman, som är mycket mer tillbakadragna och bara verkar vilja försvara sitt territorium.
 18. Även om Elon Musk är förhållandevis tillbakadragen för att vara en amerikansk företagsledare är kontrasten till Wang Chuanfu milsvid.
 19. Deras tillbakadragna plats på listan kan symbolisera brödernas anspråkslösa, ödmjuka inställning till sina miljardförmögenheter.
 20. I franska Le Monde beskrivs Kamprad som en tillbakadragen och ödmjuk man och i The Guardian skriver man om den sparsamma smålänningen som köpte kläder på loppmarknader.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förbehållsam en synonym till tillbakadragen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är uppseendeväckande motsatsen till tillbakadragen.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?