Synonymer till tilldelning

Vi känner till 2 synonymer till tilldelning. Ordet tilldelning är en synonym till kvot och ranson och kan beskrivas som ”vars och ens fastställda andel, ranson”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tilldelning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tilldelning

 1. kvot
 2. ranson

Vad är motsatsen till tilldelning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tilldelning.

Vad betyder tilldelning?

 1. vars och ens fastställda andel, ranson

Hur böjs tilldelning?

 1. tilldelning
 2. tilldelningar
 3. tilldelningarna
 4. tilldelningarnas
 5. tilldelningars
 6. tilldelningen
 7. tilldelningens
 8. tilldelnings

Hur kan ordet tilldelning användas?

Det saknas exempel på hur tilldelning kan användas.

Hur används ordet tilldelning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tilldelning används i vanlig text.

 1. Genomgången visar att Sverigedemokraterna hittills röstat emot varje förslag till skärpning av klimatpolitiken, undantaget frågan om att ta bort den fria tilldelningen av utsläppsrätter där partiets representanter avstod från att rösta.
 2. Nu meddelar Post– och telestyrelsen att de beslutat att tillfälligt pausa tilldelningen av de aktuella frekvensbanden.
 3. Mazda Sverige är i varje fall övertygat om att de kommer sälja slut sin tilldelning.
 4. Det i kontrast till efterspelet till valet 2018, då SD vare sig fick vara med i tilldelningen av presidieposter i riksdagens utskott eller bli en del av det kvittningssystem övriga partier har.
 5. I november var det dags igen när Post– och telestyrelsen meddelade att man inte skulle klara en tilldelning av frekvenser under första kvartalet i år som planerat.
 6. Än så länge dröjer dock den svenska utrullningen, eftersom operatörerna väntar på tilldelning av viktiga radiospektrum.
 7. Men om inte utsläppen avspeglas i priset finns inget incitament att välja det klimatsmarta initiativet, så den fria tilldelningen måste på sikt upphöra, säger Daniel Engström Stenson.
 8. Prissättning och tilldelning av de nya preferensaktierna förväntas äga rum innan handeln öppnar på Nasdaq Stockholm på torsdagen.
 9. Även denna servering är, om än välsmakande, lite enahanda men hjälps upp av generös tilldelning av utmärkt bröd.
 10. Post– och telestyrelsen, PTS, meddelade i fredags att ingen tilldelning kommer att ske det första kvartalet nästa år som man tidigare gått ut med.
 11. – Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip får tilldelningen av anslaget av kungen för det som behövs för att täcka deras officiella åtaganden.
 12. Som du ser i befogad fil har tema cancer en tilldelning av operationskapacitet vecka 36–52 i Huddinge på 54 procent och i Solna på 59 procent.
 13. Då pratar vi om samma Trafikverk som nyligen föreslog en tilldelning om cirka en miljard kronor för dessa projekt i infrastrukturplanen fram till år 2029.
 14. En bredare tilldelning av frekvenser kommer dock att genomföras först 2020.
 15. Gratis tilldelning av utsläppsrätter till vissa branscher fortsätter.
 16. Enligt Anna Johansson, socialchef på Stockholms stadsmission, rör det sig om rutiner vid tilldelning av sängplatser på boendet.
 17. Fotbollförbundets tilldelning är 8 procent av arenans kapacitet.
 18. Medan de nyss nämnda förlorarskolorna oftast får en allt mer krävande elevsammansättning, samtidigt som den minskade tilldelningen tvingar dessa skolor att dra ner på stödresurserna.
 19. De ansökte i april och tilldelning och planering är nu alltså gjord.
 20. Endast två år, krisåren 1992 och 2008, har Oktogonen inte fått tilldelning sedan den bildades 1973.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kvot en synonym till tilldelning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?