Synonymer till tillfrisknande

Vi känner till 6 synonymer till tillfrisknande. Ordet tillfrisknande är en synonym till återhämtning och rekreation och kan beskrivas som ”det att /med tiden sakteligen/ bli frisk från en sjukdom”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tillfrisknande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tillfrisknande

 1. framsteg
 2. förbättring
 3. konvalescens
 4. ljusning
 5. rekreation
 6. återhämtning

Vilka ord betyder nästan samma sak som tillfrisknande?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till tillfrisknande. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. avancemang

Vad är motsatsen till tillfrisknande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tillfrisknande.

Vad betyder tillfrisknande?

 1. det att /med tiden sakteligen/ bli frisk från en sjukdom

Hur böjs tillfrisknande?

 1. tillfrisknande
 2. tillfrisknanden
 3. tillfrisknandena
 4. tillfrisknandenas
 5. tillfrisknandens
 6. tillfrisknandes
 7. tillfrisknandet
 8. tillfrisknandets

Hur kan ordet tillfrisknande användas?

Det saknas exempel på hur tillfrisknande kan användas.

Hur används ordet tillfrisknande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tillfrisknande används i vanlig text.

 1. Det baseras på ”bedömningen att individer med ett normalt tillfrisknande inte smittar andra med covid–19 efter sju dygn”, skriver Folkhälsomyndigheten.
 2. EU ser även över om det antivirala läkemedlet remdesivir ska få användas mot covid–19, efter att studier visat att läkemedlet kan påskynda tillfrisknandet.
 3. En får leva i nuet och blicka framåt i stället för bakåt och vara glad bara man finns till, säger hon nu, tre veckor efter tillfrisknandet.
 4. – Jag upplevde att det värmde och påverkade mitt tillfrisknande.
 5. Här gäller de allmänna rekommendationerna, att hålla god handhygien och att den som är sjuk även vid milda symptom ska stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknandet.
 6. I programmet berättar Gunhild också om sin stiftelse EAT Foundation, ett sorts miljöprojekt som samlar forskare och andra personer från hela världen och som syftar till mer hållbar matproduktion, och dess betydelse under tillfrisknandet.
 7. De allra flesta som drabbas blir friska igen, men tillfrisknandet kan ta flera månader.
 8. Hon var övertygad om att barns hälsa och tillfrisknande skulle gå bäst om de trivdes och fick leka.
 9. Betydelsen av socialt nätverk och skyddsnät för överlevnad, hälsa, försörjning, utbildning, integrering, tillfrisknande från sjukdom eller traumatiska upplevelser etcetera betonas i forskningen i allt större utsträckning.
 10. Jag tror att det är en väldigt stor del i tillfrisknandet och att komma tillbaka till arbetslivet.
 11. Det är mycket bra, inte minst eftersom all forskning visar att om människor kan vårdas i hemmets trygga vrå går tillfrisknandet snabbare.
 12. En viktig belöning blir tillfredsställelsen att bidra till människors (elevers, patienters, brukares) utveckling, tillfrisknande och välmående.
 13. I ett uttalande önskar den nuvarande premiärministern Benjamin Netanyahu Peres ett snabbt tillfrisknande.
 14. Boken om hur detta gick till, och hur uppvaknandet inte leder till tillfrisknande utan tvärtom till en fördjupad depression, är en hemsk läsupplevelse som ändå ofta lockar till skratt.
 15. Via sociala medier uttryckte flera tv–tittare och journalister sina tankar till indiskan och hoppades på ett snabbt tillfrisknande.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är återhämtning en synonym till tillfrisknande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på tillfrisknande