tillhandahålla

Synonymer till tillhandahålla

bidra, erbjuda, förmedla, förse, ge, leverera, lämna, offerera, saluföra, servera, skaffa, ställa till förfogande, sälja, tillföra, tillgodose, utrusta

Motsatsord till tillhandahålla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tillhandahålla.

Vad betyder tillhandahålla?

 1. hålla till handa, ställa till förfogande; ha till salu

Exempel på hur tillhandahålla används i svenska tidningar

 1. Det gäller även ”berörda parter som avsiktligt sålt, hyrt ut eller tillhandahållit fartyg för arbetet med att lägga ut rörledning på 30 meters djup eller mer för Nord Stream 2”.
 2. Marknaden för finansiella tjänster är dynamisk och tillhandahåller gott om möjligheter för både oss och våra kunder.
 3. Banker blir skyldiga att tillhandahålla bankomater.
 4. Det betyder att företag som rekryterar arbetskraftsinvandrare och den som invandrat enkelt kan få information om hur man till exempel kan tillhandahållas ett personnummer och ett bankkonto.
 5. Under försöksverksamheten har råvaran tillhandahållits av Berendsen Textil Service (ett svenskt företag som hyr ut textilier till hotell, sjukhus med flera).
 6. Ett annat exempel Bratin Saha nämner är nya Sagemaker Studio som tillhandahåller ett webbaserat visuellt gränssnitt där man ska kunna utföra alla ML–utvecklingssteg.
 7. Palmen med sina söta frukter har inte bara tillhandahållit livsmedel, noterar Unesco, utan också byggmaterial och handelsvaror.
 8. NBM föreslår att en kapacitetsmarknad skapas, där den som vill kan tillhandahålla sådana snabbreserver.
 9. Företaget utvecklar och tillverkar borraggregat, bergbrytnings– och anläggningsutrustning samt tillhandahåller service och förbrukningsartiklar, och samarbetar med kunder i fler än 150 länder.
 10. Så vad kan vi som medborgare inom EU göra åt detta? För det första tycker Bendinell och Kaltheuners att de som tillhandahåller dessa sajter måste börja respektera sina användare.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av tillhandahålla

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förmedla en synonym till tillhandahålla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.