tillhandahålla

Tillhandahålla är synonymt med förmedla och lämna och kan beskrivas som ”hålla till handa, ställa till förfogande; ha till salu”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tillhandahålla och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till tillhandahålla

bidra, erbjuda, förmedla, förse, ge, leverera, lämna, offerera, saluföra, servera, skaffa, ställa till förfogande, sälja, tillföra, tillgodose, utrusta

Motsatsord till tillhandahålla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tillhandahålla.

Vad betyder tillhandahålla?

 1. hålla till handa, ställa till förfogande; ha till salu

Böjningar av tillhandahålla

 1. tillhandahåll
 2. tillhandahålla
 3. tillhandahållas
 4. tillhandahållen
 5. tillhandahåller
 6. tillhandahållit
 7. tillhandahållits
 8. tillhandahöll
 9. tillhandahölls

Exempel på hur ordet tillhandahålla kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet tillhandahålla används i svenska tidningar

 1. De tillhandahåller tjänsten både som molnbaserad prenumeration, i så fall behövs bara en ip–adress till kameran, och som en tjänst till egna datahallar.
 2. – Vi vill kunna tillhandahålla laddning även under effekttopparna.
 3. Det tillhandahölls pamfletter där dagens offer listades, och det gick att ta en matpaus på restaurang Cabaret de la Guillotine.
 4. En utveckling av Passport Reader kommer att komma under hösten då även signering av dokument med hjälp av pass kommer att tillhandahållas av Nets.
 5. Där sponsrar Microsoft lärarledda utbildningar från branschorganisationen Comptia som tillhandahåller certifieringar för it–kompetens.
 6. Här kommer universitetet att bygga upp demonstrationsmiljöer, och i höst kommer de att tillhandahålla kurser inom kvalitetsteknik, robotteknik och automation samt funktionsledning.
 7. Seabed 2030 sätter sitt hopp till svärmarbete där allt från forskningsfartyg – den svenska isbrytaren Oden har exempelvis bidragit – till fritidsbåtar tillhandahåller data från sina ekolod.
 8. Vallokalerna ska tillhandahålla handsprit, munskydd och ansiktsmasker.
 9. I Sverige finns både kompetens och resurser att tillhandahålla lösningar för offentlig sektor som svarar upp mot alla de kriterier vi nämner ovan.
 10. Kanada utreder 5G–nätverkets säkerhetsmässiga konsekvenser och har hittills inte fattat beslut om Huawei ska få tillstånd att tillhandahålla delar dit.
 11. Det är vårt jobb att samla industrin och tillhandahålla de här standarderna och metoderna för interoperabilitet, säger Matti Tuikkanen.
 12. När skola och fritidsverksamheter tillhandahåller digitala plattformar för obligatorisk verksamhet, måste de tänka till och vidta nödvändiga barnskyddsåtgärder.
 13. Sedan dess har symaskinen tuggat, masker har tillverkats och levererats till organisationer som fortsätter att tillhandahålla samhällsviktiga tjänster.
 14. – Home media i Göteborg inriktar sig 100 procent på Appleservice, och tillhandahåller service på komponentnivå, en nivå djupare än vi tidigare kunnat erbjuda.
 15. Vår affärsidé är att tillhandahålla autonoma och elektriska transportlösningar.
 16. Dessa myndigheter behöver dessutom tillhandahålla Ios– och Android–appar som användaren måste välja att ladda ned till sin telefon och därefter specifikt godkänna om hen vill medverka.
 17. Jag tycker inte att man ska hålla lejon i fångenskap, om man inte kan tillhandahålla ett enormt område.
 18. Regionerna har helt uppenbart misslyckats med sitt lagstadgade uppdrag att tillhandahålla de AT–platser som krävs för att säkerställa att unga läkare får en trygg introduktion till yrket.
 19. Fan Yifei, vice ordförande för Kinas centralbank, säger att landets banker har uppmanats att tillhandahålla nya sedlar till medborgarna så fort det går.
 20. Brottet bestod i att tillhandahålla marknadsplatsen, men inte att hantera drogerna.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tillhandahålla är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förmedla en synonym till tillhandahålla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.