tillika

Används formellt.

Tillika är synonymt med även och också och kan beskrivas som ”dessutom, också, därjämte”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tillika och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till tillika

desslikes, dessutom, därjämte, likaså, också, sammalunda, samt, även

Motsatsord till tillika

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tillika.

Vad betyder tillika?

 1. dessutom, också, därjämte

Böjningar av tillika

 1. tillika

Exempel på hur ordet tillika kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet tillika används i svenska tidningar

 1. Iklädd grå kostym och grå slips höll diktatorn Kim Jong–Un ett tal från ett podium på Kim Il–Sung–torget, döpt efter landets grundare tillika Kim Jong–Uns farfar.
 2. – Man samtidigt vill vi också se satsningar på ett hållbart arbetsliv, inte minst i vården och på civilberedskap inför nästa kris, säger Lövin, språkrör tillika klimat– och miljöminister.
 3. Varje vuxen individ kan efter en kort utbildning använda denna komplexa produkt och i realtid interagera med medmänniskor i en tillika komplex trafikmiljö.
 4. Han och parets coach – tillika Fredriks storebror – Victor Bergström var i full färd med att slutföra de sista förberedelserna inför mästerskapet när beskedet kom.
 5. Efter att ha kommit till insikt med att flera bekanta kunde vara intresserade av utegympa kontaktade hon kompisen, tillika yoga– och träningsinstruktören, Beatrice S Magnusson, som nappade på erbjudandet om att leda två timslånga träningspass i veckan.
 6. Den spensliga demokraten från Minnesota är en utav de två första muslimska kvinnor som valts in i kongressen, tillika en av president Trumps mest bittra fiender.
 7. Jonas Thornell, den fria skribenten tillika kulturarbetaren, valde att följa upp sin debattartikel från 2018 där han deklarerade sitt stöd till Sverigedemokraterna.
 8. Multisjuka patienter behöver också fungerande bassjukvård, tillika nödvändig för utbildning och långsiktig kompetensförsörjning.
 9. Det var i början av december förra året som Huaweis finanschef, tillika grundarens dotter, Meng Wanzhou greps när hon bytte flyg i kandensiska Vancouver.
 10. Öresund är bolagets största ägare och Bilia är tillika det största innehavet i Öresunds portfölj.
 11. Man får inte bara en medelhavsrätt med torsk som grund på sitt bord utan tillika Portugals nationalrätt.
 12. Historien börjar i Los Angeles, det dekadenta överflödets Mecka, tillika Lauren Greenfields hemstad.
 13. En utsmyckad historia tillika signal om militär grad.
 14. Åklagaren yrkar också att parkens verksamhetsutövare Grönklittsgruppen, tillika 18–åringens arbetsgivare, ska åläggas en företagsbot på minst 8 miljoner kronor, "med anledning av brott i bolagets näringsverksamhet".
 15. Kina företräddes av vice premiärminister tillika chefsförhandlare Lio He, medan finansminister Steven Mnuchin och handelsrepresentanten Robert Lighthizer, som lett förhandlingarna för USA, representerade USA.
 16. Det rör sig om hög feber, frossa och svettningar samt muskel– och huvudvärk tillika illamående och diarréer.
 17. Den lilla parasiten Cryptosporidium kan orsaka svåra buksmärtor och vattniga diarréer, tillika huvudvärk och feber.
 18. En av svenska fondbranschens riktiga veteraner, tillika grundare av fondbolaget Spiltan, Per H Börjesson, förstår inte hur advokaterna kan hävda att fondbolaget inte ska kunna påverka hur mycket som betalas i provision.
 19. De har en nötaktig härlig smak, djup mörkbrun färg och tillika den enorma fördelen att de inte kokar sönder utan håller spänsten.
 20. Claës Wachtmeisters far tillika Hans–Gabriel Trolle–Wachtmeisters bror, Knut Wachtmeister, ansökte nämligen om ändring i Fredrik Trolles testamente från 1755.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tillika är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är även en synonym till tillika. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.