tillkännage

Synonymer till tillkännage

ange, annonsera, avisera, avkunna, deklarera, föranmäla, förkunna, kungöra, meddela, offentliggöra, proklamera, pålysa, säga, underrätta, uppge, utlysa, utropa, yppa

Motsatsord till tillkännage

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tillkännage.

Vad betyder tillkännage?

 1. göra känt, annonsera, kungöra

Exempel på hur tillkännage används i svenska tidningar

 1. Det noterar också nyhetssajten Meduza , vars källor nära regeringen säger att Medvedev inte ens hade kännedom om planerna innan president Putin tillkännagav dem i onsdags.
 2. Dmitirj Medvedev tillkännagav beskedet om sin avgång med Rysslands president, Vladimir Putin, vid sin sida.
 3. E–handelsjätten Amazon tillkännagav i år att ett nytt kreditkortsprogram för kunder som har dålig kreditprofil eller helt saknar kredithistorik är på gång.
 4. När pristagaren tillkännagavs i oktober kom kritiska frågor kring huruvida Abiy verkligen hunnit göra tillräckligt för att stärka demokratin i Etiopien.
 5. I augusti i år tillkännagav rederiet Viking Supply Ships att tre fartyg skulle säljas till Kanada.
 6. Även om ett fåtal EU–medlemsländer har blockerat detta hittills, finns tecken på att den nya EU–kommissionen får med sig de sista nej–sägarna och tillkännager EU som världens första klimatneutrala region senast 2050.
 7. Vidare skriver han att kreativitet kommer från både stora och små utvecklare, och att Apple är glada över att tillkännage en så mångfaldig vinnargrupp.
 8. Det var då som Indonesien, världens näst största exportör av nickel, tillkännagav att ett exportförbud av obearbetad nickel kommer att införas redan från och med den 1 januari 2020 – två år tidigare än befarat.
 9. På Twitter skriver hon att den nya lagen ska tillkännages på söndagsförmiddagen, lokal tid.
 10. Det tillkännagav ministerrådet på måndagen.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av tillkännage

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppge en synonym till tillkännage. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.