Synonymer till tillräcklig

Vi känner till 9 synonymer till tillräcklig. Ordet tillräcklig är en synonym till nöjaktig och sufficient och kan bland annat beskrivas som ”som räcker till”. Ordet är motsatsen till otillräcklig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tillräcklig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tillräcklig

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet tillräcklig och kan ofta användas istället.

 1. adekvat
 2. dräglig
 3. fantastisk
 4. fullgod
 5. fullvärdig
 6. lagom
 7. nog
 8. nöjaktig
 9. sufficient

Vad är motsatsen till tillräcklig?

Motstatsord kallas även för antonymer och är ord med just motsatta betydelser.

 1. otillräcklig

Vad betyder tillräcklig?

 1. som räcker till
 2. som är av tillfredsställande mängd

Hur kan ordet tillräcklig användas?

Följande exempelmeningar visar hur tillräcklig kan användas.

 1. de hade tillräckligt med bensin för 10 mil

Hur används ordet tillräcklig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tillräcklig används i vanlig text.

 1. Domaren i fallet, Beth Campbell, menade enligt NCA Newswire att det inträffade inte var tillräckligt för en fällande dom.
 2. Den 17 meter långa och 54 ton tunga valen hade enligt Kristi West, chef vid University of Hawaiis marinbiologiska enhet, tillräckligt med främmande föremål i öppningen av tarmkanalen för att det skulle hindra mat från att komma in.
 3. – Tyvärr har vi nog inte försökt nå ut till tillräckligt många.
 4. Detta visar med tydlighet att allt för många offentliga verksamheter inte har tillräcklig kontroll över sin data och digitala infrastruktur.
 5. Om man däremot ser till en tillräckligt stor population, så kan modellerna (till viss del) förutse ett genomsnittsagerande givet vissa tydligt uttalade premisser.
 6. Upplägget är ett slags twistad ”Flugornas herre” där 20 killar ska tävla om tre tjejers gunst och varje vecka kan de bli utröstade om de inte är tillräckligt intressanta – eller känns för mycket som en Fboy, alltså någon som bara är ute efter sex.
 7. – Är våra händer bundna genom till exempel en lagstiftning som inte är tillräcklig när det gäller krypterade chattar ligger de steget före, säger han i Morgonstudion.
 8. Även om Ukraina menar att det inte är en tillräcklig styrka för att inleda en ny offensiv mot Kiev eller Charkiv, påverkar det den ukrainska armén.
 9. Om en gärningsperson inte har tillräckligt med tillgångar för att betala skadestånd vill M att brottsoffrets skadestånd ska prioriteras framför att ge pengar till regionen.
 10. Den genomsnittliga vikten för en leverans ligger i dag på 2,6 kg, men även om Aerit tror att 4 kg är fullt tillräckligt för verksamheten så kan drönaren ta mer.
 11. Vi är inte tillräckligt många som har kompetens och erfarenhet att bedriva de här väldigt komplexa ärendena, säger Mattias Andersson.
 12. På frågan om han tycker att polisen gör ett tillräckligt bra jobb svarar han att i alla fall utfallet inte är tillräckligt bra.
 13. Krig, inflation, arbetslöshet och lågkonjuktur är tillräckligt för att bryta ihop.
 14. Sätena är riktigt bekväma och rattjusteringen är klart tillräcklig.
 15. Det är också mycket viktigt att få tid, information och hjälp med att samla minnen för att man efteråt ska slippa känna sorg för att man inte gjorde tillräckligt, enligt Ann Larsson.
 16. För att få tillräcklig träning före säsongsstart flögs de svenska alpindamerna till Argentina.
 17. Även skatteverket IRS skrev i en tidigare rapport att de inte finns tillräckligt med material att tillgå för ”att undersöka alla potentiella frågor” om Trumps hundratals affärsintressen.
 18. Utan tillräcklig elförsörjning blir operationer framflyttade, patienters journaler blir otillgängliga för att internet ligger nere och vårdpersonal tvingas undersöka patienter endast med skenet från en ficklampa.
 19. Rent tekniskt sett är dessa människor inte arbetslösa, men de lyckas inte få ihop tillräckligt många arbetstimmar för att kunna betala för värme och mat, berättar han för TT på telefon från Newcastle.
 20. Det är redan mycket annat som konkurrerar om tiden och man ska heller inte glömma bort att det är en tredjedel i den här åldern som inte rör sig tillräckligt, säger hon.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nöjaktig en synonym till tillräcklig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är otillräcklig motsatsen till tillräcklig.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på tillräcklig

Ord som slutar på tillräcklig

Bild till ordet tillräcklig

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet tillräcklig.

Bild med texten tillräcklig