tillsammans

Synonymer till tillsammans

förbund, i sällskap, ihop, med, sammanlagt, sällskap, totalt, umgänge

Motsatsord till tillsammans

ensam

Vad betyder tillsammans?

 1. i sällskap, ihop
 2. sammanlagt, totalt

Exempel på hur tillsammans kan användas

 1. hon älskar att vara tillsammans med sina vänner
 2. de blev tillsammans på nyårsafton och har varit ett par sedan dess
 3. en kostnad på tillsammans 500 kronor

Exempel på hur tillsammans används i svenska tidningar

 1. En evakuering av 50 skadade rebeller planeras till senare under måndagen, tillsammans med läkare skulle de sättas på ett FN–chartrat flygplan till Oman.
 2. Det är inte helt otänkbart att de får spela tillsammans också.
 3. De kommersiella delarna behöver ett större kundunderlag, men där har stadsdelen tillsammans med Göteborgslokaler tagit in en centrumutvecklare som ska hjälpa småföretagarna att utvecklas, säger han.
 4. Zaida Catalán mördades i mars förra året tillsammans med sin amerikanske kollega Michael Sharp och den lokala medhjälparen Betu Shintela.
 5. – Illuminati är fortfarande lika med den dolda makten enligt många, tillsammans med Bilderberggruppen eller rika, bankirer som Rothschild, eller George Soros.
 6. De tre sistnämnda spelar tillsammans i Djurgården, men om de också kommer att bilda kedja i Tre Kronor återstår att se.
 7. Likt Godspeed You! Black Emperor fungerar de mer som en orkester än ett band – varje instrumentalist är helt sin egen, och just därför blir de tillsammans extremt sammanvävda.
 8. Han hoppas att fullt ut kunna genomföra de återstående åtagandena tillsammans med honom så att han kan göra så att ordförande Kim Jong–Un får det han vill, sa Moon ombord på det sydkoreanska regeringsflygplanet.
 9. Så finns det inget bättre sätt att karaktärisera asfalten? Under doktorandstudierna på KTH utvecklade Anders Gudmarsson tillsammans med andra forskare en ny metod för att analysera materialegenskaperna hos asfalt.
 10. Började 1970 arbeta med filmfotografen Vittorio Storaro och de kom att arbeta tillsammans med Bertoluccis största filmer.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av tillsammans

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är i sällskap en synonym till tillsammans. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är ensam motsatsen till tillsammans.