Synonymer till tillsammans

Vi känner till 9 synonymer till tillsammans. Ordet tillsammans är en synonym till i sällskap och totalt och kan bland annat beskrivas som ”i sällskap, ihop”. Ordet är motsatsen till ensam.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tillsammans samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tillsammans

 1. förbund
 2. i sällskap
 3. ihop
 4. med
 5. sammanlagt
 6. sida vid sida
 7. sällskap
 8. totalt
 9. umgänge

Vilka ord betyder nästan samma sak som tillsammans?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till tillsammans. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. federation
 2. allians
 3. samkväm
 4. bekantskapskrets

Vad är motsatsen till tillsammans?

 1. ensam

Vad betyder tillsammans?

 1. i sällskap, ihop
 2. sammanlagt, totalt

Hur böjs tillsammans?

 1. tillsammans

Hur kan ordet tillsammans användas?

Följande exempelmeningar visar hur tillsammans kan användas.

 1. hon älskar att vara tillsammans med sina vänner
 2. de blev tillsammans på nyårsafton och har varit ett par sedan dess
 3. en kostnad på tillsammans 500 kronor

Hur används ordet tillsammans i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tillsammans används i vanlig text.

 1. Hon gav under onsdagen, tillsammans med Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten och Försäkringskassan, en mörk lägesbild av hur kriminella nätverk startar företag och lurar utbetalande myndigheter på stora belopp.
 2. Socialstyrelsen tillsammans med Folkhälsomyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att ta fram underlag för en ny nationell strategi där både psykisk hälsa och suicidprevention ska ingå.
 3. ”Den 6 januari ska vi begrava Biden”, ska Bannon ha sagt i samtalet enligt boken ”Peril” som den ansedda The Washington Post–journalisten Bob Woodward skrivit tillsammans med Robert Costa.
 4. PMI har under de senaste åren tillsammans med fler stora tobaks­bolag försökt förbättra sitt renommé genom att framställa sig som goda aktörer som vill verka för en rökfri framtid genom att tillhandahålla nya och mindre skadliga produkter.
 5. IEA framhåller att sol, vind och vatten tillsammans med bioenergi måste utgöra en större andel av investeringarna i energi efter pandemin.
 6. Medelåldern är lägre och flera av de här nätverken består av personer som vuxit upp tillsammans eller är släkt med varandra, säger Anna Rise.
 7. Appen finns tillgänglig på 32 språk och användarna har tillsammans laddat upp miljarder bilder genom åren.
 8. De pekar på att Microsoft förinstallerar Teams, att det är svårt att avinstallera den och att Microsoft inte delar med sig av viktig information som kan göra så att konkurrerande produkter fungerar tillsammans med Teams och Office.
 9. Konservativa ÖVP och Socialdemokraterna (SPÖ) regerade tillsammans i början av 2017.
 10. Vi har lärt oss mycket av varandra under de här dagarna, vi har befunnit oss i utsatta situationer tillsammans och vi har gemensamma mål.
 11. Där Harriet och Gunnar Krohn bor finns en innergård där de brukar leka tillsammans.
 12. Det publiceras bilder från bröllopsdagen i takt med passionerade kyssbilder, tillsammans med hashtagen från en smokingfest som de inte ens besökt tillsammans.
 13. Sara Ask är dietist och har skrivit många kokböcker, nu senast ”Kaosvego” och ”Det goda livet” tillsammans med Tareq Taylor.
 14. Vi har under det gångna året arbetat tillsammans med Lejonet och Björnen och digitaliserat deras verksamhet genom att koppla ihop affärssystem och produktion.
 15. Det visar en studie som hjälporganisationen Rädda Barnen gjort tillsammans med klimatforskare vid Vrije–universitetet i Bryssel.
 16. Då har dendriterna inte kraft att penetrera elektrolytmaterialet, säger Daniel Brandell, batteriprofessor vid Uppsala universitet, som i somras utkom med en bok om solid state–batterier tillsammans med två kollegor.
 17. Istället har Apple gett alla kamerorna nya sensorer, och samtidigt finslipat hur kamerorna arbetar tillsammans med det färska systemchipet A15 Bionic, som har fått en ny bildsignalsprocessor som bland annat minskar icke–önskvärt brus i bilderna.
 18. Har man tur hittar man flera exemplar tillsammans.
 19. Han tillhör enheten EOD (Explosive ordnance disposal), en specialistgrupp inom Totalförsvarets skyddscentrum som utför ammunitionsröjning, och som tillsammans med polisen åkte ut till platsen efter fjällvandrarens larm.
 20. Nadja tyckte inte om då hela stråkorkestern spelade tillsammans, men sken upp av solisterna, t ex violinister och klarinettspelare.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är i sällskap en synonym till tillsammans. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är ensam motsatsen till tillsammans.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?