Synonymer till tillsyn

Vi känner till 14 synonymer till tillsyn. Ordet tillsyn är en synonym till uppsikt och övervakning och kan bland annat beskrivas som ”uppsikt, kontroll”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tillsyn samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till tillsyn

 1. behärskning
 2. bevakning
 3. förvaltning
 4. koll
 5. kontroll
 6. makt
 7. observation
 8. passning
 9. skyddstillsyn
 10. skötsel
 11. uppsikt
 12. verifiering
 13. övervaka
 14. övervakning

Vilka ord betyder nästan samma sak som tillsyn?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till tillsyn. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. kontrollera
 2. check
 3. iakttagelse
 4. vakta
 5. överblick

Vad är motsatsen till tillsyn?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tillsyn.

Vad betyder tillsyn?

 1. uppsikt, kontroll
 2. det att /formellt/ se till att något /i samhället/ fungerar och sköts som det skall /enligt normer för etik, säkerhet, miljö etc./
 3. övervakning /av person/
 4. tillsyningsman, tillsynsmyndighet

Hur böjs tillsyn?

 1. tillsyn
 2. tillsynen
 3. tillsynens
 4. tillsyns

Hur kan ordet tillsyn användas?

Följande exempelmeningar visar hur tillsyn kan användas.

 1. Lämna inte barnen utan tillsyn!

Hur används ordet tillsyn i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet tillsyn används i vanlig text.

 1. Fortifikationsverket utövar tillsyn och skötsel på omkring 6 000 byggnader och 4 700 försvarsanläggningar.
 2. – Läkarförbundet hade hellre sett att staten använde sina myndigheter till att styra den här typen av riktade statsbidrag – till exempel Socialstyrelsen, eller att man använder Inspektionen för vård och omsorg i tillsynen, säger Emelie Hultberg.
 3. En kvinna som sökte hjälp för yrsel, huvudvärk, domningar och sluddrande tal på Södra Älvsborgs sjukhus (Säs) skickades hem i taxi utan vård och utan någon anhörig som kunde ge henne tillsyn, skriver Borås tidning.
 4. – Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ska förstärka sin tillsyn av socialtjänstens och hälso– och sjukvårdens arbete mot mäns våld mot kvinnor, inklusive prostitution och människohandel, för att följa upp hur stödet till utsatta fungerar.
 5. De pengar som satsas på redan befintliga myndigheter ska bland annat användas för att stärka samverkan mot arbetslivskriminalitet och förstärka kontrollen av arbetsmiljön genom utökad tillsyn, enligt förslaget.
 6. – Vi har ännu inte beslutat om vi ska inleda tillsyn eller inte.
 7. Enligt Jordbruksverkets föreskrifter är det förbjudet att lämna ett djur utan tillsyn i en bil om temperaturen inne i fordonet kan överstiga 25 plusgrader eller understiga fem minusgrader.
 8. Polisen kommer att fortsätta ha tillsyn i området och hålla förhör under onsdagen.
 9. De som behövde hjälp uppmanades att ringa 112 och vårdpersonal sattes in för att åka ut och göra extra tillsyn.
 10. Den interna tillsynen ska ökas, myndigheten ska inte bara sitta och vänta på granskningar som görs av andra.
 11. Oroade över utvecklingen inledde FMI en större tillsyn redan i maj i fjol, där 25 mäklare ombads lämna en förteckning över sina tio senast avslutade försäljningar.
 12. Från 2007 till 2018 förbjöd EU indonesiska flygbolag efter en serie krascher och rapporter om dålig tillsyn och underhåll.
 13. Förutom att betala 8 000 kronor för den tillsyn som Länsstyrelsen gjort så förelades Micosoft att vidta två åtgärder.
 14. Enligt DO, som gjort en tillsyn mot Skurups kommun, tycks syftet med den klädpolicy som kommunen vill införa vara att förbjuda religiöst präglade klädesplagg.
 15. Rasmus Ahlgren, tillsynshandläggare på stadsbyggnadskontorets byggavdelning, berättar att man gjort tillsyn på platsen vid tre tillfällen under sommaren och tidig höst.
 16. Begränsningen kommer att underlätta för serveringsställen att bedriva en mer smittsäker verksamhet, dessutom kommer det underlätta för kommunernas tillsyn, säger Löfven.
 17. Dessutom ska Microsoft betala 8 000 kronor för den tillsyn som länsstyrelsen har utfört i ärendet.
 18. Sedan den 1 juli har kommunerna tagit över ansvaret för både tillsyn och beslut om påföljd för de krogar som inte sköter sig.
 19. Länsstyrelserna ska ta fram en plan för insatser som kan bli aktuella, till exempel tillsyn och begränsningar av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.
 20. Konsumentverket har inlett en tillsyn mot resebolagen Sas, Tui, Norwegian och Ving eftersom de inte betalar tillbaka pengar för avbokade resor tillräckligt snabbt, rapporterat SVT Nyheter.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppsikt en synonym till tillsyn. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på tillsyn

Ord som slutar på tillsyn