tioårsperiod

Tioårsperiod är synonymt med decennium.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tioårsperiod och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till tioårsperiod

decennium

Motsatsord till tioårsperiod

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tioårsperiod.

Vad betyder tioårsperiod?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av tioårsperiod.

Böjningar av tioårsperiod

 1. tioårsperiod

Exempel på hur ordet tioårsperiod kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet tioårsperiod används i svenska tidningar

 1. För vissa EU–varor, exempelvis bilar, motorcyklar, mediciner, viner, kyckling och fläsk, kommer tullarna att fasas ut under en tioårsperiod.
 2. Enligt förslaget ska den internationella handelsflottan bidra till fonden med minst fem miljarder dollar, cirka 50 miljarder kronor, över en tioårsperiod.
 3. – Under den tioårsperiod som de tittade på fördubblades antalet omflyttningar.
 4. Warren lägger nu fram en plan omfattande motsvarande nästan ofattbara 200 biljoner kronor över en tioårsperiod, som enligt henne inte kommer att leda till att skatten höjs med "en enda penny" för medelklassamerikaner.
 5. Bakgrunden var de kraftigt stigande nätpriserna under en lång rad av år, uppemot 60 procent på en tioårsperiod.
 6. Antalet gästnätter har ökat med totalt två miljoner under en tioårsperiod.
 7. Han avslutade sin bana genom att vara generaldirektör under en tioårsperiod 1984–93.
 8. Den amerikanska fordonstillverkaren General Motors (GM) planerar att under en tioårsperiod investera 2,8 miljarder dollar i sin förlusttyngda verksamhet i Sydkorea, rapporterar Reuters med hänvisning till en sydkoreansk regeringsföreträdare.
 9. Om inte relevanta åtgärder sätts in kan tiotusentals jobb gå förlorade inom en dryg tioårsperiod till följd av brist på personal.
 10. Den skattereform som nyligen röstades igenom med enbart republikanska röster beräknas öka budgetunderskottet över en tioårsperiod med mellan en och en och en halv biljon dollar.
 11. Trumps önskemål om 18 miljarder dollar för en tioårsperiod avser en 55 mil lång förlängning, det vill säga att ungefär halva gränsen skulle bestå av något slags avskärmning.
 12. Efter sin pensionering 1999 återgick han till att under en tioårsperiod vara halvtidsarbetande läkare i Tierp.
 13. Det beräknas motsvara en skattesänkning på 338 miljarder dollar över en tioårsperiod, enligt kongressens oberoende budgetkontor.
 14. Källor uppger att det handlar om stöd som motsvarar 324 miljarder kronor under en tioårsperiod.
 15. Inom en tioårsperiod planerar Trafikverket att byta ut de två motorvägsbroarna för att få plats med fler körfält.
 16. Serien filmades över en tioårsperiod och en andra säsong är beställd av Netflix, inspelningen pågår men ännu finns inget premiärdatum.
 17. Sett över en tioårsperiod har konsumtionen minskat med elva procent.
 18. Redan 1999 började han på Telecomupting, men har under en tioårsperiod varit på andra uppdrag, senast som säljchef på Excanto, och innan dess vd på Itera Networks.
 19. Anmälningarna om våldtäkter har, sett över en tioårsperiod, minskat ställt i relation till antalet besökare.
 20. I en genomsnittlig familj förlorar kvinnan under en tioårsperiod 304 000 kronor netto medan pappan bara förlorar 10 000 kronor.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tioårsperiod är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är decennium en synonym till tioårsperiod. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.