Synonymer till titta

Vi känner till 22 synonymer till titta. Ordet titta är en synonym till ögna och smygtitta och kan bland annat beskrivas som ”ser (i en viss avsikt); undersöker närmare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av titta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till titta

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet titta och kan ofta användas istället.

 1. beskåda
 2. betrakta
 3. blicka
 4. glana
 5. glo
 6. glutta
 7. iaktta
 8. kika
 9. kolla
 10. koxa
 11. observera
 12. plira
 13. se
 14. se på
 15. ser
 16. skåda
 17. smygtitta
 18. snegla
 19. spana
 20. stirrande
 21. titta på
 22. ögna

Vilka ord betyder nästan samma sak som titta?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till titta. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. bese
 2. bevaka
 3. beakta

Vad är motsatsen till titta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till titta.

Vad betyder titta?

 1. ser (i en viss avsikt); undersöker närmare
 2. placera blicken (på något) och aktivt försöka uppfatta något

Hur kan ordet titta användas?

Följande exempelmeningar visar hur titta kan användas.

 1. han satt och tittade på tv hela kvällen
 2. kommittén ska titta på reglerna för beskattning

Hur används ordet titta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet titta används i vanlig text.

 1. Instagram stories är en väldigt snabb kanal, användarna tittar på innehållet snabbt och klickar sig sedan vidare, vilket innebär att reklamen också kommer dyka upp mer ofta.
 2. De förändrar sitt beteende bort från alkohol och börjar titta på alternativ, säger hon till nyhetssajten.
 3. AI–anden är ute ur flaskan! Men medan andra verkar titta på den med fascination, tittar jag på den med avundsjuka.
 4. Martin Petersson, chief operating officer, Dentsu Creative– Först så känner man en stor nostalgi runt denna som sedan byts till tragedi när man tittar närmare och ser hur vissa barn är säkrare på skolan än hemma.
 5. När han tittade ut såg han polisen gripa mannen som misstänks ha knivskurit en flicka i Brunnsparken i centrala Göteborg.
 6. – Det är en av de saker som vi tittar på inom ramen för utredningen, för att klarlägga om det kan finnas ett samband mellan de här personerna, eller om det är en person som inte har någon kännedom om de här två sedan tidigare, säger Hans–Jörgen Ostler.
 7. Regeringen vill att en parlamentarisk kommitté, med en ledamot från varje riksdagsparti, ska titta extra på hur bolagen påverkar näringslivet och speciellt andra medieföretag, något som Moderaterna tidigare lyft.
 8. Därför tittar vi på hur vi kan utöka svenskundervisningen och hur gör vi det bäst.
 9. Det handlar om att titta på om det går att skapa en tröskel där det inte går lika snabbt att få ut personuppgifter, för att inte människor ska agera i affekt.
 10. De kastade sig inte över problemet som mamma och hennes medsystrar kanske hade hoppats men lovade att titta på det i nästa uppdatering!.
 11. – Jag önskar att det var en stor sport, då skulle det vara mer folk som tittade.
 12. Det är ju ändå pappan till ”Hajen”, ”Jakten på den försvunna skatten”, ”ET” och alla de andra ikoniska titlarna som sitter där och tittar ner på en.
 13. På detta borde följa en skuldmedveten redogörelse för tid jag låtit gå till spillo genom att ”titta ner i mobilen” och därigenom missa livet runtomkring.
 14. – Andra studier som har under­sökt detta har oftast ett mycket kortare tids­spann, men tittar du enbart på folks träning under en kortare period vet du inte hur det påverkar hälsan i längden.
 15. – Men vi ber i alla fall folk att titta på varan – om ordet ”Sverige” finns med så ska man inte sälja eller köpa den.
 16. Det är medlemmarna som har bestämt att vi ska titta på det här, säger han.
 17. – Om man tittar på det hela ur ett ideologiskt och långsiktigt perspektiv så är ju den olympiska tanken till för att alla aktiva från alla länder ska mötas i de olympiska tävlingarna.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ögna en synonym till titta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på titta

Bild till ordet titta

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet titta.

Bild med texten titta