tjuta med vargarna

Tjuta med vargarna är synonymt med tjuta med ulvarna och kan beskrivas som ”(idiomatiskt) förena sig med angriparna på ett fegt eller opportunistiskt sätt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tjuta med vargarna och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till tjuta med vargarna

tjuta med ulvarna

Motsatsord till tjuta med vargarna

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tjuta med vargarna.

Vad betyder tjuta med vargarna?

  1. (idiomatiskt) förena sig med angriparna på ett fegt eller opportunistiskt sätt

Böjningar av tjuta med vargarna

  1. tjuta med vargarna

Exempel på hur frasen tjuta med vargarna kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till tjuta med vargarna är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tjuta med ulvarna en synonym till tjuta med vargarna. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.