tolv

Vi hittade en synonym till tolv. Ordet tolv är synonymt med 12.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tolv samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till tolv?

 1. 12

Vad är motsatsen till tolv?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till tolv.

Vad betyder tolv?

 1. 12

Hur böjs ordet tolv?

 1. tolv

Hur kan ordet ordet tolv användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet tolv i svenska tidningar?

 1. Hemmaforwarden Muamer Tankovic jagade ett första allsvenskt mål – och han skulle inte behöva vänta särskilt länge då han efter tolv minuters spel gjorde det bästa han kunde göra av Mats Solheims delikata djupledscross.
 2. AIK kom därmed upp i tolv raka matcher utan förlust.
 3. Planet har kapacitet för ungefär 130 personer, men enligt räddningsverkets uppgifter fanns 62 människor ombord, varav tolv tillhörde besättningen.
 4. Hovrätten Østre landsret dömer honom till tolv års fängelse, samma straff som han tidigare dömts till av Köpenhamns tingsrätt.
 5. Maria Landeborn bedömer att börsutvecklingen kommer bli positiv, eftersom börsen blickar sex till tolv månader framåt i tiden.
 6. Jag försökte sova så länge som möjligt, jag tror att jag sov till klockan tolv eller ett på dagen.
 7. Om man utökar halvårssiffrorna och tittar på de senaste tolv månaderna, det vill säga perioden 1 november till 12 december så konstaterar Elgiganten att tillväxten varit 37 procent.
 8. Samtliga tolv finns att köpa över hela landet, men botanisera gärna bland de lokala bryggerierna, julbordet ska ju dukas flera gånger under en lång helg.
 9. – Gruppen som varit arbetslösa mellan sex och tolv månader skulle ha klarat sig bra i en normal konjunktur, men nu får de det svårare.
 10. Totalt sitter Falkenberg på tolv utgående kontrakt.
 11. En av de tolv är även åtalad för människohandel.
 12. Bland de 200 kommuner som har svarat uppger 150 att de har anställda som de senaste tolv månaderna har utsatts för hot.
 13. Om regeringen fastställer räntan till 0,06 procent blir räntekostnaden för ett snittlån sju kronor per månad, nästan tolv kronor lägre än räntekostnaden i dag.
 14. I USA har över tolv miljoner personer rapporterats smittade.
 15. Nästa år höjs portot för brev upp till 50 gram med en krona, från elva till tolv kronor.
 16. Försäljningen har ökat från cirka tolv miljoner kronor vid starten till drygt 2,7 miljarder och bolaget har för närvarande 900 anställda.
 17. Socialstyrelsens krisberedskapschef Johanna Sandwall säger att tolv regioner förnärvarande befinner sig i normalläge och nio i stabsläge eller förstärkningsläge.
 18. Den variant som anses vara allvarligast, kluster 5, har upptäckts på fem minkfarmar på norra Jylland och smittat tolv personer.
 19. Då blir alla utloggade och tvingas plocka ordrar ett helt arbetspass, vilket under pandemin har varit upp till tolv timmar i sträck, berättar en anställd.
 20. Det kan vara en av de viktigaste sakerna hon har sagt under de tolv år som vår psykoanalys har pågått.


Mer information om tolv och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är 12 en synonym till tolv. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.