Tomas

Tomas kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Tomas samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till Tomas?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Tomas.

Vad är motsatsen till Tomas?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Tomas.

Vad betyder Tomas?

 1. ett mansnamn

Hur böjs ordet Tomas?

 1. Tomas

Hur kan ordet ordet Tomas användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet Tomas i svenska tidningar?

 1. – Trots den ökande spridningen är det inte säkert att smittsamheten är större, det vet vi inte, säger Tomas Bergström som är professor och överläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.
 2. Planerna för Marievik i norra Liljeholmen ses som ett nytt lågvattenmärke också av arkitekterna Tomas Lewan, Tor Edsjö och Thorbjörn Andersson.
 3. – Om det skulle uppstå en skarp situation finns det en hotline på hotellet där man direkt kan få kontakt med psykologer på plats i Edmonton, berättar Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén som den här gången får följa turneringen från hemmaplan.
 4. – Klart det är en lättnad, säger Sveriges förbundskapten Tomas Axnér.
 5. För, som infrastrukturminister Tomas Eneroth säger, ”nu slutar vi testa, nu kör vi!”.
 6. Tomas von Brömssen spelade mot Sven Wollter redan under mitten av 80–talet i Bo Widerbergs film Mannen Från Mallorca och senast förra året i Felix Herngrens film Dag för dag.
 7. Men Malin Björks debattartikel visar vänsterns selektiva inställning till europeisk gränskontroll, skriver Tomas Tobé (M) i en replik.
 8. Och så satsar vi på utepass, säger Tomas Bjernudd, marknadschef på Medley.
 9. Med den spännvidden har det varit svårt att hitta ett avtal med acceptans, säger Tomas Undin, förhandlingschef för teknikföretagen.
 10. – När man tittar på hur mycket pengar det är, och frågar sig om det är rimligt så måste man ställa sig frågan om vad som är alternativet, säger Tomas Björck, arbetsrättschef på Sveriges kommuner och regioner (SKR).
 11. En gång kom det in en sån artikel när min företrädare Tomas Lappalainen var på besök.
 12. – Men vi drar inte i nödbromsen, lovar Tomas Eriksson (MP) miljö– och kollektivtrafikregionråd.
 13. – Det här kommer att underlätta förutsättningarna att skapa ordning och reda på sjön, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).
 14. Chefsåklagare Tomas Lindstrand motiverade det med att han inte kunnat finna att ett uppsåtligt brott varit orsak till olyckan.
 15. Vd Tomas Wanselius betonar vikten av satsningen, som utgör en viktig del av Advanias tillväxtstrategi.
 16. Kommunstyrelsens ordförande Tomas Egmark (S).
 17. – 90–talisterna som kom hade en god skriftkunskap generellt och den senare generationen, som är född efter år 2000, har en sämre skriftkunskap, säger Tomas Yangbyn, digital chef på företaget Transcom, i dokumentären.
 18. Det är jättejobbigt för hela företaget, anställda och kommunen i stort, säger kommunalråd Tomas Egmark (S) till P4 Norrbotten.
 19. – Det är den lägsta folkökningen för årets första sex månader sedan 2005, säger Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på SCB.
 20. Det blir stora effekter på resultatet, säger Tomas Otterbeck, analytiker på Redeye.


Mer information om Tomas och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Läs mer om namnet Tomas

Läs mer om namnet Tomas på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Tomas, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.