Tony

Tony kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Tony och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Tony

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Tony.

Motsatsord till Tony

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Tony.

Vad betyder Tony?

 1. ett mansnamn

Böjningar av Tony

 1. Tony
 2. tonys

Exempel på hur ordet Tony kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Tony används i svenska tidningar

 1. Först ut är Anders Lundin, och sedan går det att lyssna på bland andra Sissela Kyle, Emma Knyckare, Loulou Lamotte, Måns Möller, Anna Charlotta Gunnarsson och Tony Irving.
 2. Men vad den personen har berättat för oss vill jag inte gå ut med i nuläget, säger Tony Nyquist, jourhavande förundersökningsledare vid Göteborgspolisen.
 3. Med totalt 885 NHL–matcher har svensken bara åtta målvakter framför sig på listan över de spelare som gjort flest matcher i ligan, och han är bara en match bakom åttan Tony Esposito.
 4. Är fotografen Tony killen som han vågar förlita sig på? Cecilia är en fin och berest dam vars hjärta klappar för Grekland.
 5. Andreas Axelsson dömdes tillsammans med Jackie Arlöv och Tony Olsson, numera Byström, till livstids fängelse.
 6. – För knappt tre år sedan blev vi uppsagda av Varbergs kommun då de ville göra om det centrala terminalområdet till bostäder, säger Tony Michaelsen, Stena Lines chef för linjerna mellan Sverige och Danmark.
 7. Black Sabbath–gitarristen Tony Iommi gästar på ”Astorolus – the great octopus”.
 8. Men Tony Rosten, biträdande generaldirektör på EI, tror ändå att överklagandeprocesserna ska gå snabbare nu – reglerna har blivit tydligare.
 9. Det anser förre premiärministern Tony Blair som uppmanar partiet att tänka om.
 10. Ett vetenskapligt klimatråd som inrättades under socialdemokraten Julia Gillards regering 2011 avvecklades efter ett par år av den konservative Tony Abbott.
 11. En av dem, Vote for a Final Say, har stöd av tidigare premiärministrarna Tony Blair och John Major.
 12. Det står redan klart att Tony Gustavsson inte kommer att leda laget i superettan och enligt uppgifter till ST kan det bli en intern lösning till nästa säsong.
 13. Tony Byström, som tidigare hette Tony Olsson, fick under onsdagen sitt livstidsstraff omvandlat till tidsbestämt straff på 35 års fängelse.
 14. Det var Tony Blair och hans ”tredje väg” som segrade.
 15. Var kommer huvudpersonen Tony Montana ifrån?.
 16. Den amerikanske artisten John Legend, 40, tillhör den exklusiva skara som fått priserna Emmy, Grammy, Oscar och Tony.
 17. Men inga kloka ord hjälpte, allra minst sedan Bush vid sin sida i krigshetsen fått Tony Blair, den brittiske premiärministern, som brett leende ställde upp på alla lögner.
 18. – Det tog sig loss från grundet med vindens hjälp, säger Tony Frank, ledningscentral på Strorstockholms räddningscentral.
 19. – Vi håller på med släckning och är där med fyra stationer, säger Tony Frank, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.
 20. Vi är det bättre laget i kväll, borta mot AIK med kniven mot strupen, men resultatet blir det värsta möjliga, sade en känslosam Tony Gustavsson, tränare för Gif Sundsvall, till C More efter matchen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Tony är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.